додому Новини

В Глазго презентували нову арену для проведення Чемпіонату світу

До початку Чемпіонату світу з легкої атлетики в закритих приміщеннях Glasgow 24 залишилося трохи більше тижня.  1-3 березня понад 650 спортсменів із 130 країн світу боротимуть за медалі головного зимового старту сезону. Склад збірної України на змагання дивіться за посиланням

Glasgow Arena вже готова до старту змагань – з нагоди чемпіонату було проведено повну реконструкцію споруди із заміною покриття і доріжок, цим займалася фірма Mondo.

Цей манеж було збудовано 12 років тому для Ігор Співдружності, які проходили  у Глазго 2014 року. Стадіон «Глазго Арена» добре зарекомендував себе як легкоатлетичний майданчик світового рівня, оскільки він приймав численні національні та міжнародні змагання, включаючи Чемпіонат Європи з легкої атлетики в приміщенні 2019 року та нещодавно Гран-прі Мюллера в приміщенні 2020 року. А от чемпіонат світу буде проводитися тут вперше. 

Окрім легкоатлетичного функціонального і якісного ядра манежу чимало уваги приділили освітленню, важливим пунктом була його екологічність та економічність. Як повідомляють організатори – результатом повністю задоволені, нова світлодіодна система освітлення виправдала очікування, і додатково покращить якість картинки для відеотрасляції.