додому Новини

Тальяна Ковальчук виконала норматив на юнацький чемпіонат Європи

У Конча-Заспі з 14 по 16 лютого триває зимовий чемпіонат України з метань. Вже у перший день змагань, коли медалі розігрували молотобойці, було зафіксовано чимало цікавих результатів. Так у змаганнях жінок переможницею стала Ірина Климець, виконавши нормативи для участі у Кубку та Чемпіонаті Європи. А серед спортсменів до 16 років нове найвище досягнення України встановив киянин Костянтин Лисак.

Серед спортсменів до 18 років одній з учасниць вдалося виконати норматив на юнацький чемпіонат Європи у Словаччині (норм. 57,00). У змаганнях дівчат перемогла представниця Дніпропетровської області  15-річна Тальяна Ковальчук.  У четвертій спробі вона відправила трьох кілограмовий снаряд на позначку 57,86. Друге і третє місця були за киянками –  Ілоною Скоченко (54,58) та Дариною Бугай (53,88).

Конча-Заспа мені дуже сподобалася. Сектор – чудовий, такий як у нас у Дніпрі. Він швидкий, ноги в ньому самі переставляються. Попри низький зріст, швидкість у мене дуже хороша, інколи аж заносить (прим. – сміється). Серед українських метальників подобається Ірина Климець, у неї гарна техніка, а також Михайло Кохан. Моя основна ціль на цей рік – показати результат на рівні 65 метрів. Буду працювати з усіх сил, щоб гарно виступити на чемпіонаті Європи, – поділилася враженнями з пресслужбою ФЛАУ Тальяна Ковальчук.

У змаганнях юнаків вікової категорії U18 весь п’єдестал був за вихованцями одного тренера – Сергія Сухоносова, які представляють Олімпійський фаховий коледж імені Івана Піддубного . Переміг Вадим Кліщевський (60,03), другий – Ігор Саволайнен  (55,37), третій – Руслан Васканян (54,72). .На жаль нікому з хлопців цього разу не вдалося виконати норматив на  юнацький чемпіонат Європи, який складає 62,50/

Хто виконав нормативи на чемпіонат Європи U18 під час ЧУ в Києві