додому Новини

Чемпіон України на 3000 з/п Василь Сабуняк: Важко було по дистанції боротися з самим собою

В перші дні лютого в Києві відбувся головний зимовий старт національного легкоатлетичного сезону – чемпіонат України серед дорослих. На дистанції 3000 метрів з перешкодами серед жінок перемогла Анна Жмурко. А у чоловіків першим дістався фінішу Василь Сабуняк 9:02,09. Найближчому переслідувачу він “привіз” 10 секунд – другим був львів’янин Костянтини Коляда (9:12,33), третім був харків’янин Віталій Альохін (9:29,17). 

Чи цікаво було бігти за такої конкуренції, Василь Сабуняк розповів Жорсткій Атлетиці.

Сьогодні старт видався досить хорошим, шкода що не зміг взяти участь Роман Ростикус, адже був травмований. А Костя Коляда відпав після першого кілометра, важко було по дистанції боротися з самим собою. Можливо, аби був Роман, біг би склався зовсім по іншому, вдалося б набігти на фініші на кращий результат. Торік у мене був SB 8:57,а цього року, з огляду на зроблені роботи, мав бігти  8:50-8:55в хорошій компанії, але що маємо – то маємо. 

Тобто місцем задоволений, а результатом – ні?

Сьогодні основна задача була або виграти, або бути другим, а вже на результат буду бігти на гладкій трійці (на цій дистанції Василь показав час 8:43,72, – прим.ред.). 

Це заключний старт сезону?

Так, в принципі він добре пройшов – на “Різдвяних стартах” змагався,  на командному ЧУ. Далі думаю буду готуватися на літній сезон Буду тренувати п’ятірку, а за рахунок цієї підготовки думаю бігти і стіпль на результат.

На чемпіонат Європи будеш пробувати потрапити?

Певно що ні, там нормативи космічні – для нас це дуже важко буде.

Як думаєш, чого тобі не вистачає тобі, щоб реалізуватися?

Це не тільки мені, а й всім заважає, певно процес підготовки неправильний, можливо застарілі методи підготовки, але більшість працює за старою схемою. А може екологія, не знаю. От  я аналізував результати молодших спортсменів. Раніше моє покоління серед юнаків/юніорів показували одні результати, а зараз це зовсім інші результати. Хоча тренуються у одних і тих самих тренерів в тих же умовах. 

Фото Дмитра Путінцева ФЛАУ 

Вікторія Шкурко про перемогу на ЧУ: Для мене це було просто як гарне тренування.