додому Новини

Марина Немченко: Крос у Кенії – це одні з найважчих змагань в моєму житті

Українська пара витривалих – Марина Немченко і Микола Мевша взяли участь у першому міжнародному старті 2024 року. Бігли крос на 10 кілометрів  у Кенії – “Sirikwa Classic Cross Country”. Це забіг став для українських атлетів контрольною перевіркою сил, а заразом випробував і на міць характеру. Бігти довелося за температури +25 і на пекучому сонці. Марина фінішувала у перший 50-ці, однак і це було непросто, розповіла спортсменка Жорсткій Атлетиці.

“Можу сказати, що це одні з найважчих змагань в моєму житті…Крос 10 км в спеку це too much…ще й враховуючи висоту, довгий переліт, недосип, то все в купі не в плюс йде. Не можу назвати це початком сезону, тут задача була просто його збігати, а оскільки вже на третьому  кілометрі мені було дуже не солодко, а на п’ятому почало жорстко колоти в боку, то задача була ще й добігти його. Чесно кажучи на пів дистанції вже хотілось зійти…не знаю як я дотерпіла. Офіційні результати, чесно кажучи, я і не шукала, здається прибігла 44-ю. 

А які задачі на весняний сезон?

Першим стартом буде півмарафону Варшаві 24 березня. Потім Коршенбройх – 10 кілометрів у чоловіків і п’ять у жінок, і чемпіонат України  на 10 000 метрів. Це прицільні старти, та будуть ще якісь прохідні.

Катерина Карпюк про падіння в фіналі ЧУ: Ніби розрядилася батарея – “Тиньк!” і все