додому Новини

Олег Кукота: Мета на сезон – Чемпіонат Європи в Римі

На чемпіонаті України у приміщенні, що минулих вихідних приймав Київ, перемогу в бар’єрному  бігу на 60 метрів святкував  Олег Кукота. Столичний атлет переконливо виграв забіги і фінал, здобувши золото з часом 7,94. Другим був Віктор Солянов (8,02). Бронзу має Дмитро Багінський (8,13).

Жорстка Атлетика попросила Олега прокоментувати його другу перемогу на чемпіонаті України у приміщенні.

Олеже ти впевнено вигравав у кваліфікації та фіналі, чи відчував сьогодні конкуренцію?

Конкуренція відчувалася, принаймні у мене в голові. По стану все було чудово, навіть ідеально, але по секундах не вийшло так, як хотілося і планувалося. Мабуть, трошки задавив себе головою, планували оновлювати особистий і стан дозволяв. Можливо минулі травми далися взнаки, а може через них голова не пускала бігти так, як хотілося.

Це останній старт зимового сезону, чи будуть ще комерційні турніри?

На зимовий сезон це був останній старт. На чемпіонат балканських країн  трошки ми пролетіли – це моя провина в першу чергу. Не виступав на командному чемпіонаті України, був тоді на чемпіонаті України з багатоборств. Тобто платимо за мою примху. Тож закінчили зимовий сезон. І добре що все в порядку – спина, руки, ноги цілі. Зараз трохи відпочинемо і будемо готуватися на літо.

Які задачі ставиш перед собою на літо?

Хотілося б оновлювати особисті рекорди і було б чудово потрапити в Рим на чемпіонат Європи.

Вважаєш що тобі під силу виконати норматив, чи сподіваєшся поїхати по добору?

Норматив дуже складно виконати, я його навіть не розглядаю – там 13,46. Але по добору є великі шанси потрапити, якщо рівно почнемо сезон. Є потенціал бігти з 13,90, але побачимо все травні.

Фото Дмитра Путінцева ФЛАУ

Андрій Атаманюк виграв чемпіонат України з особистим рекордом на 3000 метрів