додому Новини

Олег Миронець про Олімпійські амбіції, складнощі та перемогу на зимовому ЧУ

Сьогодні, 4 січня, у Київському манежі на Березняках відбувся завершальний день зимового ЧУ.

На чоловічій 800-метрівці першість здобув представник Чернівецької області – Олег Миронець. Атлет фінішував з найкращим результатом сезону – 1:49,16. Другим став Кузнєцов Євген – 1:51,01 (РВ), а третім Войтюк Василь – 1:51,10 (РВ).

Про боротьбу на доріжці, складності та подальші плани Олег поділився із журналістами Жорсткої Атлетики.

Як склався твій забіг?

Склався добре. Не всі хлопці хотіли бігти швидко, але була дуже добра боротьба. Вже ближче до стартів почав розбігатися. Втім, відібрався на АБАФ і на жаль із ситуацією в країні не дуже виходить виїхати в Стамбул. Між іншим, три роки тому в цьому місті встановив особистий рекорд, який ще ніхто не побив на тій доріжці.

Задоволений результатом?

Так, звичайно. Набагато краще, ніж було. Ще б 5-6 стартів і я зміг би показати швидші секунди, але немає де взяти в нас ці пару стартів…

Які плани на сезон?

Думаю, будемо готуватись вже на літо, щоб показати щось краще. Хочемо зацікавлювати і публіку і тренерів. Думаю, за добором спробувати відібратись на ОІ, а для цього треба бігти сильно та шукати багато стартів (за кордоном у тому числі), щоб реально себе реалізовувати.

В тебе «болюча тема» з виїздом з країни, чому так?

Є такий момент, тому що я член НГУ, головний сержант і в нас з виїздом трішки важкувато: з документацією не завжди все виходить і так далі. Війна внесла свої корективи. Минулого року мала бути в мене перша комерція, але не склалося. Теж мав бігти закордоном, але на самому кордоні з документами не вийшло, на жаль.

Фото: Олександр Залевський