додому Новини

Юлія Гавриляк про перемогу на 800-метрівці: я маю зробити все, аби брат мною пишався

Зимовий Чемпіонат України 2024 року увійде в історію як “фабрика” нових прізвищ чемпіонів, виключенням не стала і жіноча 800-метрівка.

Так титул чемпіонки України на жіночій 800-метрівці виборола львів’янка Юлія Гавриляк. Переможним для львів’янки став результат 2:17,00. Дівчата бігли досить щільно, тож результат срібної призерки Світлани Жульжик всього на 9 сотих є повільнішим – 2:17,09. А бронза стала за Вдовиченко-Чепурною Дар‘єю – 2:17,36. Про перемогу на чоловічій 800-метрівці читайте тут.

Переможниця поділилась із читачами Жорсткої Атлетики якою ціною далась перемога.

По забігу – відносно не швидкий фінал,  більш тактично склався біг. Розкажи свої враження.

Для мене був комфортний біг по дистанції, тому що ми бігли дуже повільно, але був хороший фініш. Мені тренер сказав: можеш бігти по фінішу. І, власне, так і вийшло. Я пробігла фініш і не повірила своїм очам. Для мене це перша особиста перемога на ЧУ, тому я в шоці.

Як довго ти йшла до цього чемпіонства?

Я займаюсь бігом близько 10 років. І на цей сезон не дуже планувала готуватись, тому що в листопаді в мене загинув брат… А біг це єдине, що тримало мене хоч якось в ресурсі і триматися, не падати духом. Я не планувала їхати на цей ЧУ, в мене були інші плани. Ми мали ховати брата, а його так в не привезли…

Як емоційно вдалось зібратись перед стартом?

Маю дуже змішані емоції, адже я завантажена цим. Багато плакала перед стартом, але тренер мене підтримав і сказав, що я маю зробити все, аби брат мною пишався. Сьогодні так і сталося. Не пам‘яткою як виграла, думала лише про те, як би не впасти. Бігла на емоціях.

Цю перемогу присвячую своєму брату.

Фото: Олександр Залевський