Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У другий день чемпіонату України у манежі столичної ШВСМ були розіграні нагороди в секторі стрибків у висоту. І якщо конкуренції у чоловіків могли позаздрити міжнародні старти, у жінок когорту лідерок представляли лише дві Юлії – Левченко та Чумаченко. Вони і розіграли золото та срібло. 

Чемпіонкою України стала Юлія Левченко, з результатом 1,92. Юля з першої спроби здолала п’ять висот 1,79-1,83-1,87-1,90-1,92. Три спроби на 1,94 не вдалися.

Юлія Чумаченко, не схибивши на трьох висотах,  з другої спроби підкорила 1,90, а на наступній висоті не впоралася. Третє місце виборола Лілія Клінцова з результатом 1,79.

Жорстка Атлетика поцікавилася у Юлії Левченко, чи задоволена вона своїм результатом?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Я задоволена, тому що перша і головна ціль була технічно зробити стрибки. Адже після “Різдвяних стартів” мені дуже не сподобалося, це було те що хотілося скоріше забути. І я попросила тренера, щоб ми ЧУ використали як додаткову підготовку для відпрацювання технічних моментів. Сьогодні я йшла не знаючи як все складеться. Змагання це найкращий показник твої готовності – на тренуванні ніколи не побачиш повної картинки. В принципі задоволена, бо щоб показувати високий результат, потрібно все відпрацювати, а потім цілитися на високі висоти. А іноді нам хочеться, щоб все одразу склалося і були високі результати, але не можна пропускати ці сходинки. 

Чи не вперше бачу тебе тут в секторі без Ірини Геращенко, незвично без подруги? 

У мене дуже дивні відчуття, але сьогодні врятувало що була така атмосфера, як на закордонних стартах. Адже іноді у нас не  збігаються закордонні старти, тож сьогодні я трошки так себе відчувала. Адже зазвичай, коли йдуть змагання, ми  підглядаємо одна за одною, і звикли що ми як команда. А ще  навіть не стільки складно на змаганнях, як на тренуваннях, без Іри. Коли я на тренуванні одна, і для мене це важко – я звикла що ми завжди разом, там поговорили, там порозминалися, я звикла до компанії. Звісно є Ірина Григорівна, але компаньйона не вистачає – здається  не можу зібратися, тренування довго йде.

Прокоментуєш результати лідерок сезону 2,04 від Ярослави Магучіх та 2,03 Ніколи Оліслагерс?

Це вища ліга! Я дуже задоволена, особливо результатом Ярослави. Не дивлячись на те, що всі тренуються, всі готуються, все ж  українцям важче в плані моральної підготовки. У мене подвійний респект до Ярослави, яка не дивлячись на цей тиск (адже ти думками не завжди там, де треба), в цих умовах зберігає лідерські позиції. Це реально High level висоти, і подвійна повага! Мене це мотивує теж тренуватися, робити свою справу. І коли важко та думаєш: “Для чого це все?”, пам’ятати що це теж має сенс, і треба продовжувати працювати.

Ти Ярославу привітала?

Так, в Інстаграмі по-молодіжному (сміється, прим.ред.)

Які подальші плани на сезон?

Думаю, що вже буду готуватися до чемпіонату світу в Глазго, маю надію, що я туди потрапляю. Тут насправді не так багато часу і залишилося, і я вирішила що краще вдома підготуватися.

фото: Дмитро Путніцев

Олег Дорощук виграв зимовий ЧУ з найкращим результатом сезону у світі