додому Новини

Хто з лідерів пропустить зимовий ЧУ в Києві

Ukraine's Maryna Bekh-Romanchuk competes in the women's triple jump final during the Diamond League athletics meeting at Stadion Letzigrund stadium in Zurich on August 31, 2023. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP) (Photo by FABRICE COFFRINI/AFP via Getty Images)

Вже завтра у Києві стартує головний національний старт зимового сезону з легкої атлетики – Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді у приміщенні, командний чемпіонат України з багатоборства серед дорослих, молоді та юніорів.  Змагання мають на меті відбір атлетів до складу збірної України, для участі в зимовому чемпіонаті світу в Глазго. Однак не всі лідери команди приїдуть до столиці на змагання.

Про це розповів в інтерв’ю пресслужбі ФЛАУ державний тренер збірної України з легкої атлетики Олексій Сердюченко.

«Враховуючи нинішню ситуацію в країні та специфіку підготовки лідерів національної збірної команди в цьому олімпійському році, велика група топ-атлетів не братиме участь у чемпіонаті України. Причини дуже індивідуальні для кожного окремого випадку, але всі вони були заздалегідь відомі та погоджені з тренерським штабом та керівництвом ФЛАУ. На цих змаганнях ми не побачимо Ярославу Магучіх і Марину Бех-Романчук, Андрія Проценка й Романа Кокошка, а також лідерок з бігу на 400 метрів з бар’єрами Анну Рижикову та Вікторію Ткачук”, – розповідає Сердюченко.

Натомість у секторі жіночих стрибків у висоту чекаємо протистояння двох Юлій – Левченко та Чумаченко. У чоловічій висоті знов поміряються силами українці, які нині у топ-1о світового рейтингу –  Дмитро Нікітін, Олег Дорощук, Роман Петрук, Вадим Кравчук.

На чоловічій 400-метрівці змагатиметься Олександр Погорілко, який днями вперше вибіг з 47 секунд у манежі. У жінок на цій дистанції вийде на старт лідерка збірної – Катерина Карпюк.

У потрійному стрибку побачимо бронзового призера ІІІ Європейських ігор Владислава Шепелєва.

Стежити за результатами зимового чемпіонату України можна за ПОСИЛАННЯМ, або особисто на трибунах столичної ШВСМ.

Українець Роман Петрук очолив світовий топ-лист зі стрибків у висоту