додому Новини

Вже завтра стартує зимовий чемпіонат України у приміщенні – на кону поїздка на зимовий чемпіонат світу

2-4 лютого манеж столичної ШВСМ прийматиме головний старт національного легкоатлетичного сезону – Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді у приміщенні, командний чемпіонат України з багатоборства серед дорослих, молоді та юніорів.  

Одна з головних задач учасників – виконати нормативи на чемпіонат світу в приміщенні, який 1-3 березня відбудеться в Глазго (Шотландія).

“Умови кваліфікації на чемпіонат світу в Глазго дуже жорсткі, особливо в технічних видах, де кількість учасників чемпіонату обмежується 12-16 спортсменами. Прямі кваліфікаційні нормативи дуже високі – іноді перевищують результати, які зазвичай забезпечують спортсменам призові місця.

Однак очікуються цікаві протистояння з чоловічих та жіночих стрибків у висоту та довжину, з бігу на 60 і 400 метрів серед чоловіків та 60 метрів з бар’єрами серед жінок. Та й в інших видах програми є спортсмени, які здатні показати високі результати», – розповів пресслужбі ФЛАУ державний тренер збірної України з легкої атлетики Олексій Сердюченко.

Остаточний склад української команди на чемпіонат світу у Глазго стане відомий за кілька тижнів.

«Слід розуміти, що шанси на потрапляння у Глазго можуть з’явитися доволі несподівано навіть у тих спортсменів, які зараз перебувають не на прохідних позиціях у світовому рейтингу, адже цей чемпіонат пропустить також велика група іноземних атлетів. Багато з них вже оголосили про це. Про інших стане відомо в період з 11 до 22 лютого, коли країни-учасниці подаватимуть фінальну заявку. Тобто інтрига щодо складу учасників чемпіонату світу, зокрема й від нашої країни, зберігатиметься майже до останнього», – підсумував Олексій Сердюченко.

Українські юніори вирушають на чемпіонат АБАФ – склад команди