додому Новини

Під час марафону у Гонконзі помер один з учасників

У Гонконзі відбувся один з найпопулярніших марафонів Китаю. Цього року змагання повернулися на доковідну позначку учасників – понад 67 тисяч бігунів змагалися у марафоні, півмарафоні та дистанції 10 кілометрів.

Нинішні змагання ознаменувалися трагічним випадком – опівдні біля однієї станції метро, повз яку пролягав маршрут забігу, було знайдено 30-річного учасника змагань без тями. Як розповіли співробітники метро, за 20 хвилин до того вони помітили чоловіка, який сидів на платформі, неподалік від фінішної точки перегонів. Вони  запитали, чи потрібна йому допомога, але чоловік заперечив, відповівши, що все гаразд, і йому просто потрібно відпочити. Трохи пізніше він втратив свідомість, а згодом помер у лікарні. Лікарі діагностували у нього проблеми із серцем.

Того ж дня  ще 44 бігуни були госпіталізовані до відділень невідкладної допомоги державних лікарень, в тому числі один у важкому стані.

Загалом за останні 20 років під час Гонконзького марафону померло шестеро людей. Експерти пов’язують це з неналежним кардіологічним контролем учасників, перед виходом на старт.