додому Новини

Кенійські вундеркінди визнані найкращими молодими атлетами року в світі

Міжнародна федерація легкої атлетики назвала переможців конкурсу World Athletics Awards. Серед дорослих атлетів цього року було непросто визначити по одному переможцю серед чоловіків та жінок, тож нагородили відразу шістьох

Також було вручено нагороду у номінації “Rising Stars 2023”, яка відзначає найсильніших атлетів планети до 20 років.

Цього року обидві нагороди вирушили до Кенії. Їх отримали Фейт Черотич і Еммануель Ваньйоні, які  вже вражають і на старшому рівні в 2023 році.

Зокрема Черотич виборола бронзу чемпіонату світу у Будапешті в бігу на 3000 метрів з перешкодами (9:00,69). А також піднялася на друге місце у світовому рейтингу U20 всіх часів, показавши результат 8:59,65. Крім того в доробку Фейт третє місце у фіналі Діамантової ліги в Юджині. та четверте на Чемпіонаті світу з кросу в категорії U20.

Ванйоні також став призером дорослого чемпіонату світу у Будапешті, виборовши срібло на дистанції 800 метрів (1:44,53).Крім того Еммануель  став чемпіоном Діамантової ліги, виборовши трофей з особистим рекордом 1:42,80. До того ж він також вигравав етапи Діамантової ліги в Рабаті, Парижі та Сямені, а також був учасником переможної світової змішаної естафетної команди Кенії.

Винагорода за доброту – кого з атлетів відзначили за благородний вчинок на доріжці