додому Новини

Віцечемпіон світу Ендрю Хау завершить кар’єру на чемпіонаті Європи в Римі, як і обіцяв мамі

Італійський стрибун у довжину Ендрю Хау завершує свою насичену кар’єру. 38-річний атлет зібрав всі можливі нагороди, окрім олімпійської: срібло чемпіонату світу (Осака 2007), бронза чемпіонату світу у приміщенні (Москва 2006), золото чемпіонату Європи (Гетеборг 2006), золото чемпіонату Європи у приміщенні (Бірмінгем 2007). Також в доробку Ендрю два золота чемпіонатів світу U20, і купа інших міжнародних звитяг. Хау двічі представляв Італію на Олімпійських Іграх, причому 2004 року виступав в бігу на 200 метрів, а 2008 вже у стрибках в довжину, однак до фіналу не пройшов. 

Днями Хау розповів, що має намір завершити кар’єру на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Римі наступного червня, коли йому виповниться 39 років.

«Мені випала честь брати участь у багатьох міжнародних змаганнях і двічі вигравати золото на європейському рівні. Тепер я маю виконати обіцянку, яку дав своїй мамі: завершити свою кар’єру на чемпіонаті Європи з легкої атлетики тут, у Римі, і я зроблю все, що можу, щоб досягти цієї мети», — сказав Хау, який досі є рекордсменом Італії зі стрибків у довжину (8,47).