додому Новини

Американка пробігла марафон з дитячим візком та побила світовий рекорд

PHOTO: ALYSSA PUTTKAMER

Аліса Патткамер пробігла марафон (Pacific North Western Marathon) та встановила новий світовий рекорд серед жінок з дитячим візочком. Про це повідомляє журнал Women’s Running.

Американська мама-одиночка пробігла 42 кілометри зі своєю майже дворічною донькою Блер за 3 години 2 хвилин і 54 секунди. Вона майже на 8 хвилин покращила попередній рекорд, який належав Діанні Чивакос (3:10:26).

Цей марафон став девʼятим у карʼєрі Патткамер і дебютним для неї з візочком.

«Є багато змінних, які впливають на марафон, але з дитиною є інший рівень змінних. Це було як бігти мій перший марафон заново. Я набагато більше нервувала, бо не знала, чого очікувати, з якого темпу почати чи як відбуватиметься наше харчування», – сказала Аліса Патткамер в інтерв‘ю журналу Women’s Running.

Перерва на обід. Photo: Alyssa Puttkamer

Вона почала готуватися до марафонського забігу через три місяці після пологів та майже всі тренування провела разом з Блер.

«Коли ми бігали, то по дорозі показувала Блер різні речі та розповідала про них», – зазначає Патткамер в інтерв’ю. «Мені здавалося, що донці це подобається, вона навіть приносила мої кросівки і говорила: «Біжи! Біжи!»».

Перед стартом Pacific Northwest Marathon. (Photo: Alyssa Puttkamer)

Як відмічає американська мама, найважчим у бігу з візком є залежність від маршруту, адже будь-які нерівності чи вітер відчувається гостріше, а кожен підйом виглядає в десять разів крутіше.

«Кожний поворот і зміна шляху вимагає більше зусиль, тому планування і попереднє ознайомлення з маршрутом є важливим»,- відмітила Патткамер.

Нині ж новоспечена рекордсменка сподівається, що її історія підтримає інших, зокрема матерів, продовжувати робити те, що їм подобається, навіть після народження дитини.