додому Новини

Nike встановив бронзовий пам’ятник Кіпчоге на честь 20-річчя співпраці

Цього року Еліуд Кіпчоге та Nike відзначають 20 років партнерства! Відомий атлет і спортивний бренд співпрацюють з 2003 року. За цей час Еліуд виборов чотири олімпійські медалі (два золота, срібло та бронзу) і таку ж кількість нагород чемпіонатів світу. А ще 16 разів виграв на марафонах серії World Marathon Majors,  востаннє – у вересні цього року на берлінському марафоні

В подяку за таку результативну співпрацю Nike вирішив вшанувати найкращого марафонця в історії. В програмі – тур Кіпчоге по всьому світу. 

Ще компанія встановила бронзову статую Еліуда біля свого головного офісу в Бівертоні, штат Орегон. Скульптуру, яка зафіксувала  неповторний спосіб бігу Еліуда, розташували  біля бігової доріжки на кампусі. Звісно бронзовий Кіпчоге має фірмовий комплект Nike, кросівки та годинник, на якому зображений історичний час 1:59:40, зафіксований на марафоні у Відні 2019 року. 

Окрім статуї, компанія Nike також перейменувала бігову доріжку у своїй європейській штаб-квартирі в Нідерландах, тепер вона називатиметься «Eliud Kipchoge Track & Field». Доріжку нещодавно було реконструйовано і вона має попит у місцевої бігової спільноти.