Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

3 жовтня компанія PlantIn стала Офіційним партнером ФЛАУ. Метою співпраці є розвиток легкої атлетики в Україні.

Угода дозволить зміцнити інфраструктуру й штат ФЛАУ. Компанія PlantIn також надаватиме підтримку в цифровізації операційних процесів федерації і допоможе розробити програмне забезпечення для тренувального та змагального процесів.

«Знайти спонсорів і партнерів під час війни – складне завдання, тому особливо вдячні компанії PlantIn, яка серед напрямків своєї діяльності бачить підтримку спорту. Наше партнерство лише починається, але вже зараз можемо говорити про те, що воно ґрунтується на любові до легкої атлетики з обох боків. Ми маємо спільні цілі й прагнення, й усе це має стати міцною запорукою для успішної співпраці.

Ольга Саладуха. Фото: ©Дмитро Путінцев, ФЛАУ

Засновники й керівники компанії, Дмитро та Михайло Гринці, раніше займалися легкою атлетикою. Вони розуміють потреби нашого виду спорту й виклики, які перед ним стоять. А створивши успішну компанію, мають змогу допомогти нам вийти на новий рівень розвитку», – говорить в.о. президентки ФЛАУ Ольга Саладуха.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

«Так, бізнесу зараз складно. Так само нелегко знайти спонсорів і партнерів. Але під лежачий камінь вода не тече. Тому ми не чекаємо, а шукаємо й знаходимо людей, які поділяють наші цінності, – говорить віцепрезидент ФЛАУ й президент ФЛА міста Києва Віктор Грінюк, на очах якого Дмитро й Михайло й Гринці зростали як спортсмени. – Для нас важливо, щоб діти займалися спортом. Так вони ростуть без шкідливих звичок і більш зосередженими на саморозвитку. До чого це може призвести? Наочний приклад – це Дмитро й Михайло. Вони займалися легкою атлетикою й виросли у підприємців світового рівня.

Віктор Грінюк. Фото: ©Дмитро Путінцев, ФЛАУ

Відверто кажучи, завжди вірив, що вони будуть спортсменами, адже обоє показували дуже хороші результати зі спринту в юнацькому і юніорському віці. Проте хлопці обрали інший шлях і досягли на ньому висот».

«Для нас співпраця з ФЛАУ дуже важлива, адже ми самі в минулому легкоатлети й присвятили їй багато років життя. Зараз у нас є змога повернутися в наш вид спорту, але вже в іншій якості, й допомогти йому досягти нових висот. Для нас ця співпраця також є частиною політики соціальної відповідальності компанії PlantIn.

Фото: ©Дмитро Путінцев, ФЛАУ

Ми хочемо бути не просто спонсором федерації, а її технологічним партнером. На сьогодні у нас є розгалужена інфраструктура, команда працює в різних країнах; ми навчилися об’єднувати й налаштовувати всі процеси, які є у великій корпорації. Розуміємо, що можемо бути корисними ФЛАУ, й бачимо, що сьогодні в ній все дійсно змінюється, всі хочуть розвиватися. Ми можемо створити або допомогти організувати процеси так, щоб усе було зрозуміло й прозоро. Та найголовніше, щоб усе працювало ефективно», – зазначили керівники компанії PlantIn Дмитро й Михайло Гринці.

Важливість спонсорів і партнерів саме для федерації не викликає жодних сумнівів і в більшості спортсменів.

«Коли ми говоримо про особистих спонсорів, то мова йде про одну людину. Коли ж про спонсорів чи партнерів федерації, то маємо на увазі вже розвиток легкої атлетики в Україні та федерації, який я зараз спостерігаю і чим пишаюся, – говорить чемпіонка Європи з потрійного стрибка, призерка чемпіонатів світу зі стрибків у довжин та потрійного Марина Бех-Романчук. – Рада, що з’являються люди, які хочуть допомагати легкій атлетиці».

Марина Бех-Романчук. Фото: ©Дмитро Путінцев, ФЛАУ

Дмитро й Михайло Гринці, завершивши кар’єру в спорті, вирішили спробувати себе в новій сфері й так започаткували компанію PlantIn.

«Не уявляю дім без рослин. Вони були в домі моєї бабусі, мами, зараз у моєму. Мама часто лікувала мене ними, – розповідає срібна призерка чемпіонату світу та призерка чемпіонатів Європи в приміщенні зі стрибків у висоту Юлія Левченко. – Для мене рослини в домі – це затишок. Тепер я знаю про додаток PlantIn і точно завантажу його для свого чоловіка, щоб коли їду на збори чи змагання, він ніколи не забував поливати наші квіти (посміхається)».

На сьогодні PlantIn – це найбільша у світі спільнота любителів рослин з-понад 22 мільйонами користувачів у всьому світі.

«Ядром нашої екосистеми є ком’юніті – місце де кожен любитель рослин може обмінятися досвідом, поділитися своїми досягненнями та допомогти іншим, – говорять у компанії. – PlantIn – передовий технологічний продукт. Ми розробили унікальні технології на базі машинного навчання та штучного інтелекту. Додаток вміє розпізнавати 20 000 видів рослин, понад 100 видів захворювань, 1 200 видів грибів.

Наш штучний інтелект створює план догляду та лікування для рослини користувача, базуючись на дванадцяти параметрах, таких як розмір і вік рослини, тип ґрунту, погода в місцевості, рівень освітлення та інших».

Угода між ФЛАУ й PlantIn підписана строком на один рік з можливістю подальшого продовження.

Фото: ©Дмитро Путінцев, ФЛАУ

На урочисту церемонію підписання угоди також завітали керівниця департаменту молоді та спорту Київської міської Ради Юлія Хан, переможниці Всесвітньої Універсіади та учасниця чемпіонату світу-2023, стрибунка у висоту Юлія Чумаченко й керуючий партнер та співзасновник компанії Niu Ventures Рей Норманд.

За інформацією ФЛАУ