Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Досвідчена українська стрибунка Марина Бех-Романчук сьогодні невдало виступила у кваліфікації чемпіонату світу у Будапешті. У секторі стрибків у довжину, електронна система фіксації не зарахувала жодної, з трьох спроб атлетки. Цікаво, що у першій спробі так сталося з 11-ма учасницями кваліфікації. Після трьох стрибків українка стала однією з двох атлеток, у якої не було жодної зарахованої спроби.

Марина подала апеляцію, стосовно другої спроби. Її розгляд ще триває, однак атлетка не сподівається на позитивне рішення. Про це і розповіла Жорсткій Атлетиці у мікс-зоні.

Марино, наскільки реальні шанси оскаржити рішення?

Навіть не сподівайтеся на оскарження – це безнадійно. Тому, що це електронна система. Все спирається на електроніку, а не на те, що ти бачиш своїми очима. Якщо лазер сказав Ні, то Ні. І не важливо – попав ти, чи не попав, це вже не принципово. Я не вперше зіштовхуюся з цією проблемою, коли ти вже в повітрі, відірвався від планки, а лазер не зараховує цю спробу. Тому я не нервую, спокійно готуюся до наступного виду.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

З яким настроєм вийшли сьогодні в сектор?

Я почувалася не погано і налаштована була добре. Звісно по сезону дуже складно поєднувати два види – тренуватися, змагатися, комбінувати це все з подорожами. З самого початку сезону з довжиною складно було – то не встигаєш зробити технічне тренування, коли наладив відчуття – погода жахлива, коли є погода – немає відчуттів…і так одне за одним. Не можу сказати, що сьогодні я чогось прям очікувала, просто хотілося проявити себе, пройти до фіналу і там показати гарний результат.

Наскільки складно даються виступи одразу у двох видах на змаганнях такого рівня?

Я не знаю скільки я ще зможу поєднувати два види. Це дуже складно! Торік все це виглядало легко – тому що мій організм ще не усвідомлював що відбувалося. Ми акцентовано готувалися на довжину, а потрійний він так з боку вливався в процес, не було акценту на ньому.

Потім була дуже важка зима – по тренуваннях складно йшло, далі я серйозно травмувалася, пройшла довгий курс відновлення. Навіть коли ми відкривали літній сезон в Рабаті я була ще частково травмована – були психологічні бар’єри, бо мене турбувала ще стопа.

І коли ми вирішили акцентуватися на два види, робити все правильно – зрозуміли, що не вистачає на це часу. А людський організм не безмежний – десь щось зробив не так і вже у тебе десь болить, турбує. Тому що це поштовхи, дуже агресивні поштовхи. Як виявилося цього року – поєднати два види дуже складно. Якщо ти хочеш робити якісно один – це ок, а робити якісно два – це дуже важко. Це тотально різні два види, і я це цього року зрозуміла.

Читайте також про виступи інших українціву перший день Чемпіонату світу в Будапешті:

Роман Кокошко про свій виступ на ЧС-2023: Можна і треба було боротися
Сергій Світличний фінішував на Чемпіонаті світу в Будапешті – який результат?

Матеріал створено за підтримки Puma Ukraine з метою розвитку української легкої атлетики!