додому Новини

Михайло Брудін присвятив перемогу своїй бабусі Фаїні Мельник – завдяки її щоденникам почав займатися метанням диска

JERUSALEM, ISRAEL - AUGUST 08: Mykhailo Brudin of Ukraine points to a photo as he reacts after the Men's DIscus Throw during European Athletics U20 Championships Jerusalem - Day Two on August 08, 2023 in Jerusalem, Israel. (Photo by Jurij Kodrun/Getty Images for European Athletics)

18-річний український дискобол Михайло Брудін став справжньою зіркою чемпіонату Європи серед спортсменів до 20 років, що цими днями триває в Ізраїлі. Українець двічі оновив найкращий результат сезону в світі серед юніорів – у кваліфікації  підняв цей показник до 65,48, а в фіналі виграв з новим WUL20 – 66,58. Жодному з фіналістів змагань не вдалося дістати і до 60-метрів. 

Для Михайла це друге золото чемпіонатів Європи в кар’єрі, торік він виграв континентальну першість до 18 років. Також є бронзовим призером чемпіонату світу U20.

На церемонію нагородження в Єрусалимі Михайло вийшов з фотографією Фаїни Мельник, якій присвятив свою перемогу. Жорстка Атлетика поцікавилася чому:

Це фото моїй бабусі, Фаїни Мельник, легендарної метальниці диску. Завдяки їй я почав займатися цим видом. Мій тато читав її щоденники, та запропонував мені спробувати!

А ось що спортсмен  розповів про свій виступ в Ізраїлі Еuropean Аthletics:

Це було не так легко, як здавалося на перший погляд. Ми прагнули до ще більших результатів, але 66 – це дійсно хороший показник. На п’ятій спробі я отримав незначну травму ноги, тому мав поберегтися. 

Я насолоджувався цими змаганнями, спілкуванням з усіма цими хлопцями, і був радий знову бути тут. Після кваліфікації я почувався дуже добре, і мої рухи були дуже легкими. Тому сьогодні я очікував ще кращі кидки. Але я не можу скаржитися на цей результат. Я продовжую працювати, і зараз ми будемо працювати над нашими рухами, технікою і швидкістю, щоб бути готовими наступного року. 

Найбільш емоційною для мене була моя перша перемога тут, на чемпіонаті Європи U18, оскільки це був мій перший європейський чемпіонат, і я здобув свій перший міжнародний титул. 

Зараз я повертаюся назад до Іспанії. Я не можу тренуватися в Україні, оскільки мій спортивний центр і мій будинок пошкоджені. Але я сподіваюся, що скоро повернусь додому. (Михайло родом з Дружківки на Донеччині, і через війну був змушений покинути свій дім в квітні 2022-го – прим.Ж.А.)

Зараз тиждень відпочинку, а потім просто праця, праця і праця. Моя велика мета – взяти участь у чемпіонаті Європи в Римі наступного року.

Олександра Чернуха – чемпіонка Європи U20 з особистим рекордом на додачу