додому Новини

12 українських фіналістів у перший день Чемпіонату Європи U20 в Єрусалимі

Практично всі українці, які виступали у вечірній програмі юніорського чемпіонату Європи в Єрусалимі, вийшли до фіналу. Більшість до того ж оновили особисті рекорди, також маємо найкращий результат сезону в світі і національний рекорд!

Ми вже розповідали про успішний виступ Михайла Брудіна – у секторі метання диска він переконливо виграв кваліфікацію, показавши найкращий результат сезону в світі. З третім результатом і новим PB кваліфікувався до фіналу ще один український метальник диска – Олександр Тітаренко (61,21)

А також про  Назара Степанова, який подолав кваліфікацію на 110 з/б з новим юніорським рекордом України

На дистанції 100 метрів вийшла до фіналу Діана Гонаренко. У кваліфікації вона показала найкращий час в кар’єрі 11,45, однак він не став особистим рекордом Діани через вітер (+2.6). А у півфіналі Гончаренко пробігла по особистому рекорду – 11,54.

У жіночому потрійному стрибку маємо одразу двох фіналісток – з новим особистим рекордом з другого місця кваліфікувалася до фіналу Олександра Чернуха13,59. Сьома в кваліфікації, з показником 13,25 Світлана Бойчук.

У штовханні ядра теж маємо двох фіналісток – з особистим рекордом та 6-м результатом подолала кваліфікацію  Анастасія Копильців – 14,82.

З 11-ї позиції проходить у вирішальну стадію Марія Ларіна14,39.

Одразу до фіналу вийшов і наш метальник списа Ілля Саєвський – його результат 67,72 став восьмим серед всіх учасників.

Ще троє спортсменів вийшли до фіналу ЧЄ U20 у ранковій програмі. Читати про це тут.