додому Budapest 2023

World Athletics виділила 190 тисяч доларів США для підтримки українських легкоатлетів, які готуються до ЧС-2023

Збірна України з легкої атлетики цього тижня збереться в Словаччині на останній тренувальний збір перед від’їздом до Угорщини на чемпіонат світу з легкої атлетики у Будапешті, який розпочнеться менше ніж через три тижні (19 серпня).

Фонд України з легкої атлетики та Фонд солідарності Міжнародного олімпійського комітету поєднали зусилля для забезпечення проживання на тренувальному зборі 40 спортсменам та представникам команди в місті Банська Бистриця, Словаччина, що дозволить найкращим атлетам України завершити підготовку до найважливішого змагання року.

World Athletics забезпечив додаткове проживання для трьох спортсменів та їхніх сімей на тривалий період у Банській Бистриці, з 1 червня до 30 вересня.

Президент World Athletics Себастьян Ко зазначив: 

Ми розуміємо, наскільки важливі та надихаючі українські спортсмени для своєї країни у цей жахливий час, і ми хочемо надати їм можливість змагатися та запалювати, незважаючи на величезні випробування, які на них та їх співвітчизників накладає ця жахлива війна. 

Вони втратили так багато, і найменше, що ми можемо зробити, – це допомогти їм зберегти свої спортивні мрії. Я надзвичанйо захоплююся  їхнім мужнім духом та стійкістю, і я з нетерпінням чекаю на зустріч із українською командою у Національному атлетичному центрі в Будапешті найближчими тижнями.

Генеральний секретар ФЛАУ Іоланта Хропач також висловила свою глибоку вдячність за важливу фінансову допомогу в цей страшний час:

Ваша незмінна віра в нас суттєво вплинула на життя нашої команди та можливості підготовки до змагань світового класу”, – зазначила вона. “Завдяки вашій підтримці ми змогли забезпечити найкращим спортсменам збірної України необхідні умови на фінальному етапі підготовки до чемпіонату світу з легкої атлетики в Будапешті для досягнення їхніх спортивних цілей. Ми раді бачити вашу готовність подати руку допомоги в складний для нас період воєнних дій.

World Athletics та Американський олімпійський та паралімпійський комітети фінансували схожу програму для допомоги українській команді підготуватися до чемпіонату світу з легкої атлетики в Орегоні минулого року, де два спортсмени стали призерами. Чемпіонка світу в приміщенні Ярослава Магучіх здобула срібло у жіночому стрибку у висоту, а Андрій Проценко виграв бронзу у чоловічому стрибку у висоту.

Міжнародний олімпійський комітет допоміг з додатковими 20 000 доларів США для підтримки української команди на чемпіонаті світу з легкої атлетики U20 в місті Калі минулого року.

World Athletics минулого року через Ukraine Fund виділив понад 220 000 доларів США для підтримки українських спортсменів, які готуються до чемпіонатів світу з легкої атлетики та чемпіонату світу з легкої атлетики U20. Цього року  розподілять додаткові 190 000 доларів США для підтримки українських спортсменів, які готуються до Будапешту.

Цей фонд був запущений World Athletics, за допомоги членів Асоціації Diamond League та Міжнародного фонду легкої атлетики, у квітні 2022 року з метою допомоги професійним спортсменам, їхнім найближчим членам родини та спортивному персоналу, які постраждали через вторгнення росії на їхню батьківщину.

Це додаткові кошти  до Фонду солідарності у розмірі 7,5 мільйона доларів США, який був створений Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) у лютому 2022 року для підтримки українських спортсменів та олімпійської спільноти України.

Джерело: World Athletics