Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Чоловіча стометрівка стала одним із заключних видів першого дня Чемпіонату України з легкої атлетики-2023. Не обійшлося тут без нервів, адже спортсмени в фіналі мали три фальстарти (детальніше про це читайте тут).

Врешті, з четвертого разу фінальний забіг відбувся. Переміг Андрій Васильєв – 10,41. Другим став Олександр Соколов – 10,46. Третім – Роман Кравцов 10,55.

Для переможця це був досить насичений сезон (нагадаємо, у травні Андрій встановив особистий рекорд – 10,34, після чого у спортсмена було чимало стартів, серед яких Командний чемпіонат Європи та Молодіжний чемпіонат Європи, і цікаво, що на обох цих змаганнях у Андрія був точно такий результат як і в Луцьку – 10,41). Тож, Жорстка Атлетика після змагань поспілкувалася з переможцем про ЧУ та сезон загалом.

Андрію, наскільки складний цей сезон, все ж таки було багато міжнародних стартів поспіль?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Цей сезон був доволі складний, особливо під кінець – Чемпіонат Європи серед молоді. Туди я фізично готувався, налаштовувався, а після чемпіонату я вже відчував втому, фізичне виснаження. Тому можна сказати, збирав себе по частинах задля цього Чемпіонату України.

Яким результатом задоволений цього сезону?

Ніяким. Якось мені цього сезону не щастило, я вважаю. Напевно, така моя доля: то фальстарти, то вітер в обличчя, то коли вітер в спину, він більше норми. Але на початку сезону були гарні результати.

Як думаєш, на що був готовий, яку задачу ставив тренер?

Ну я вважав і вважаю, що я був готовий виконувати норматив МСМК (10,27), це було моєю головною метою. Але якщо воно не сталося так, напевно це повинно було бути так.

Для людини, яка з міста, де взагалі немає стадіону, бути чемпіоном України – це круто!

Так, дуже прикро, що в такому великому місті, як Запоріжжя, немає стадіону і спортсмени вимушені бігати на старих доріжках 80-х років, які перебувають в дуже поганому стані. Це дуже прикро.

Де ви готуєтесь зараз до змагань?

Весь сезон ми були в розʼїздах на зборах: були в Мукачево, в Ужгороді, були тут, в Луцьку. Тобто завжди були на заході України.

Сьогодні яку задачу ти собі ставив: ти хотів підтвердити статус лідера чи якісь цифри показати?

Я завжди хочу побачити саме гарні цифри. Але, коли я стартував, я зрозумів, що буде вітер в обличчя і він дає про себе знати. Щодо статусу лідера –  не можу сказати що, я відчуваю себе лідером. Це спорт і будь-яка помилка може призвести до поразки. До того ж склад був досить сильний: Олександр Соколов, Роман Кравцов, Станіслав Коваленко. Жодного з цих хлопців не можна списувати, тому я налаштовувався дуже серйозно.

Відео забігу можна побачити у нашому Telegram-каналі