додому Новини

Ірина Климець: Змагаюся в першу чергу з собою, а рівняюся на закордонних суперниць

Перші медалі дорослого чемпіонату України у Луцьку сьогодні розіграли метальники молота. І у чоловіків, і у жінок, сюрпризів не сталося – виграли лідери.

Про перемогу Михайла Кохана з повторенням нормативів на ЧС та Олімпійські Ігри, читайте ТУТ.

У жінок перше місце було за волинянкою Іриною Климець, яка виступала на домашньому стадіоні.

Пам’ятаючи про свою помилку у травні, коли в гонитві за результатом не здійснила жодної залікової спроби, Ірина цього разу розважливо зробила перший кидок на 68,63. Саме цей результат приніс спортсменці перемогу на чемпіонаті України – з шести спроб успішними були три, решта з меншим результатом.

Друге місце посіла ще одна волинянка Олена Хамаза (64,10), третя – киянка Вікторія Сахно (61,74).

Валерія Іваненко-Кириліна, яка представляла Україну на Європейських Іграх та командному чемпіонаті Європи, посіла лише четверте місце зі скромними 60,93.

Після вступу Ірина Климець дала коментар Жорсткій Атлетиці.

Цьогоріч я дуже добре навчилася на своїй помилці, яку мені тренерський штаб і досі не може пробачити, тому одразу зробила залікову спробу. Перша задача була перемогти, і нікому не дати себе обігнати. Наступна задача – свої 70-71 метри показати, вище піднятися в рейтингу, можливо навіть норматив виконати. Але щось пішло не так після першої спроби.

Як сьогодні конкуренція в секторі? 

Я змагаюся в першу чергу з собою, а рівняюся на закордонних суперниць. Тих які стабільно метають за 71 метр. Хочу, щоб тренери збірної це розуміли.

Цього сезону ти лише один раз метали за 70 метрів, що не виходить?

Чого не вистачає? Не сильно відчуваю підтримку від тренера. Він робить ставку на молодих спортсменів, не може виїхати зі мною за кордон на змагання, частину роботи мені доводиться самій робити. І мені доводиться або з ним лишатися в Конча-Заспі, або їхати самій. Бо їздити туди-сюди дуже складно, зараз дорога в один біг займає по два дні.  Його молоді атлети так і лишилися вдома нікуди не відібралися, а я через всі перепони добираюся на закордонні старти, виступаю, відбираюся на чемпіонат світу – хотілося б більше підтримки.

Що скажеш про норматив на чемпіонат світу? Наскільки він реальний?

За моїми підрахунками, лише 11 спортсменок, які їдуть до Будапешту, змогли його виконати. Але я прохожу за рейтингом – відбирається топ-32, я зараз 17-18 в рейтингу світовому.

Яку задачу ставиш собі на чемпіонат світу?

Перш за все кваліфікуватися в фінал. А далі – показати якнайкращий результат!