додому Новини

Фейт Кіп’єгон встановила третій світовий рекорд за 50 днів

Faith Kipyegon of Kenya poses next to the score board after breaking the World Record and winning in the Women's One Mile event during the IAAF Diamond League "Herculis" athletics meeting at the Louis II Stadium in Monaco, on July 21, 2023. (Photo by CLEMENT MAHOUDEAU / AFP) (Photo by CLEMENT MAHOUDEAU/AFP via Getty Images)

На дев’ятому етапі Діамантової Ліги в Монако, де сріблом і бронзою відзначилися українські стрибунки у висоту, було встановлено новий рекорд світу серед жінок на одній милі.
Знов відзначилася кенійка Фейт Кіп’єгон, яка цього сезону продовжує бити рекорди середніх дистанцій, встановивши свій третій світовий рекорд за 50 днів!

Кіп’єгон почала цю серію на Diamond League у Флоренції 2 червня, коли стала першою жінкою, яка подолала 1500 метрів за 3:50. Вже за тиждень вона підкорила Париж, цього разу побивши рекорд на дистанції 5000 метрів.
Вчора Фейт тріумфувала в Монако на милі. Перші три кола кенійка пробігла у темпі, близькому до рекордного. А на останньому рвонула вперед, випереджаючи сигнальні вогні, які позначали темп для світового рекорду – Кіп’єгон блискавично пронеслася по доріжці, зупинивши годинник на позначці 4:07,64, що більш ніж понад чотири секунди швидше за попередній рекорд, який чотири роки тому показала її давня суперниця Сіфан Хассан (4:12,33).

“Я дуже насолоджувалася цим забігом.Я прийшла сюди саме для цього – хотіла побити світовий рекорд”, – зазначила Кіп’єгон після перемоги.

Найближчих переслідувачок вона випередила майже на сім секунд. При тому, що три бігунки за нею встановили рекорди своїх регіонів, шість – національні рекорди, а одинадцять – особисті рекорди.

Кіара Магін з Ірландії встановила національний рекорд, фінішувавши другою (4:14,58) і вийшла на п’яте місце в світовому списку найкращих результатів за весь час, якраз перед Фревейні Хайлу з Ефіопії (4:14,79). Четверта Лора Мюр встановила британський рекорд (4:15,24), п’ята Джессіка Халл – рекорд Океанії та Австралії (4:15,34), а шоста Ніккі Хілтс – рекорд Північної Америки та США (4:16.35).
Хайлу (6), Мюр (7) і Халл (8) також потрапили до списку десяти найкращих результатів усіх часів.

Але жодна з них не могла зрівнятися з Кіп’єгон, яка настільки впевнена у своїй формі, що планує взяти участь у змаганнях на дистанціях 1500 метрів і 5000 метрів на чемпіонаті світу World Athletics у Будапешті в наступному місяці.

 

Джерело: Worldathletics