додому Новини

Якоб Інгебрігтсен вдруге за літо побив рекорд Європи на 1500 метрів

Norway's Jakob Ingebrigtsen celebrates winning the 1500 meters men's final event at Bislett Stadium during the Oslo Diamond League competition in Oslo, Norway on June 15, 2023. (Photo by Fredrik Varfjell / NTB / AFP) / Norway OUT (Photo by FREDRIK VARFJELL/NTB/AFP via Getty Images)

Фантастичний 22-річний норвежець Якоб Інгебрігтсен побив свій власний європейський рекорд на дистанції 1500 метрів на вчорашньому етапі Diamond League у Сілезії, показавши час 3:27.14.

22-річний спортсмен тримався у пелотоні до останнього кола. А на заклбчному колі перейшов на спринт, покращивши свій попередній рекорд, який був встановлений в Осло минулого місяця, на 0,81 секунди.

Переконлива заявка на медаль чемпіонату світу,  який відбудеться у Будапешті наступного місяця.

“Я завжди зосереджений на собі під час змагань. Сьогодні я хотів швидкий біг і хотів подолати  дистанцію менше ніж 3:28”, – сказав Інгебрігтсен,-  Цей результат – найкраще, що я міг показати сьогодні.”

Якобу не вистачило трохи більше секунди до побиття  світового рекорду 3:26:00, встановленого 25 років тому в Римі марокканцем Хішамом Ель Герруджом. Водночас результат Інгебрігтсена на цій дистанції четвертий за всю історію!

“Я не завжди думаю про рекорди. Сьогодні я хотів його встановити, але тепер я буду повністю зосереджений на підготовці до Чемпіонату світу”, – зазначив Якоб.

Кенієць Абель Кіпсанг фінішував другим, майже на дві секунди пізніше за Інгебрігтсена 3:29.11.

Нагадаємо, на польському етапі Діамантової Ліги три медалі виборолі українські атлетки – Ірина Геращенко та Юлія Левченко мають золото і бронзу у секторі стрибків у висоту, Марина Бех-Романчуксрібло у потрійному стрибку.