додому Новини

Ольга Корсун виграла змагання у Франції

У Франції 7-8 липня відбувся міжнародний турнір Meeting Bouvet-Bionda, де у секторі потрійного стрибка успішно представила Україну Ольга Корсун.

Українка здійснила п’ять успішних спроб, а найкращий результат 13,62  показала в останній. Цей показник приніс Ользі перемогу у турнірі.  Друга сенегалка Saly SARR (13,40), і на третьому місці ще одна українка, яка виступає під прапором Ізраїлю Ганна Міненко (12,82).

Нагадаємо, нещодавно Ольга виграла міжнародний турнір в Осло, з результатом 14,03. Наразі це особистий рекорд спортсменки, однак він не має офіційного статусу через вітер (+2.6). Офіційний PB Корсун – 13,97, також показаний на цих змаганнях у Норвегії.

Жорстка Атлетика попросила атлетку поділитися враженнями від серії зарубіжних стартів: 

“За тиждень зробила чотири старти. На останньому турнірі у Франції була дуже втомлена, бо за останні два дні спала десь годин вісім. Була в дорозі з Фінляндії в Італію, з Італії у Францію. Лише коли приїхала у Францію мала день не “відіспатися”. Тому розуміла що чогось нереального чекати непотрібно. Основна задача була перемогти. До останньої спроби вигравала, потім у 6 дівчина з Сенегалу, мабуть перестрибнула мене на 3 сантиметри, але я ще мала спробу. В останній додала, і поставила крапку в цих змаганнях” – розповідає Ольга Корсун

Цього року ти вперше стрибнула за 14 метрів, але результат не увійшов до офіційної статистики через вітер, сильно розчарована?

“Якщо брати загалом, то основною задачею було стрибнути за 14, хоч і з вітром, але стрибок був, відчуття запам’ятала. Подальші плани – почати стабільно стрибати за 14. Задоволення та досвід від змагань отримала, зробимо висновки і будемо стрибати далі!”каже Ольга.