додому Новини

Українки настрибали четверті місця в Барселоні та Парижі

Продовжуємо розповідати про виступи українських легкоатлетів на міжнародних турнірах цього тижня. 

Так в Барселоні на етапі світового легкоатлетичного континентального туру категорії «Challenger» «Míting Internacional d’Atletisme Ciutat de Barcelona», де переможцем у секторі стрибків став Дмитро Нікітін, а  Дмитрій Ніколайчук та Олександр Гонський, оновилии свої PB, за крок від призової трійки зупинилася жердинниця Яна Гладійчук.

З другої спроби атлетка подолала висоти 4,03 та 4,18, а далі з першої перелетіла планку 4,33.Прагнула Яна взяти висоту у 4,43, але цього разу вона їй не підкорилася. 

Трійку призерок склали нідерландка Eriza McCartney (4,73), Італійука Elisa Molinarolo (4,43) та нідерландка Olivia McTaggart (4,43)

Нагадаємо, нещодавно Яна представляла Україну на Командному чемпіонаті Європи, що проходив в рамках ІІІ Європейських Ігор, і посіла четверте місце з результатом 4,15.  SB Гладійчук – 4,35.

Також на четвертому місці, але у Франції, завершила змагання Марія Сіней. На турнірі світової бронзової серії Meeting de Montgeron-Essonne вона виступала в секторі потрійного стрибка. Кращий результат спортсменка показала в четвертій спробі –  13.47. Сама атлетка, яка цього сезону вже стрибала 13,87, назвала ці змагання «найгіршим стартом у сезоні».

Перемогла на турнірі француженка Ilionis GUILLAUME (13,77) , друга Saly SARR з Сенегалу (13,70), третя – француженка Anne-suzanna FOSTHER-KATTA (13,52).