додому Новини

Результати стаєрів в Барселоні: Ніколайчук повертає лідерство, Гонський оновлює особистий рекорд

Продовжують радувати результатами чоловіки в бігу на 1500 метрів. Щойно ми повідомляли, що Вадим Лонський очолив український рейтинг сезону в бігу на 1500 метрів, пробігши на чемпіонаті Вінницької області з особистим рекордом – 3:45,07. Як вже в середу ввечері Дмитрій Ніколайчук повертає собі статус лідера сезону в Україні на міжнародному турнірі в Барселоні, де скинув майже півтори секунди зі свого PB – українець став четвертим з часом 3:44,23 (попередній рекорд Дмитрій встановив на командному чемпіонаті України 3:45,41).

“Планували бігти рівномірно, стати біля бровки і працювати за пейсмейкером, який був заявлений на потрібні для мене 2:26,5 на перший кілометр, – поділився коментарями Дмитрій, – але сталося зовсім по-іншому: забіг сформували таким чоном, що всі 23 людей в забігу мали дуже близькі результати, у межах 2-3 секунд. Тож всі хотіли зайняти вигідну позицію біля бровки, почалася штовханина, мені доводилось майже весь час бігти по другій доріжці, і навіть кілька разів мене виштовхнули на третю доріжку”.

“Хотілося реалізувати себе, показати кращий час, але для цього треба був рівномірний забіг за гарним пейсмейкером. На цьому ж забігу все вийшло навпаки, ще на старті мені частково відірвали номерок, який дуже заважав бігти, а через постійну штовханину я так і не наважився ризикнути і вирватись вперед, щоб стати за пейсмейкером. Але на останній 100-метрівці я зміг нормально перебрати і фінішував 4-м в забігу”, – підсумував свій цікавий досвід стаєр.

Цікаво відзначити, що зірковий тренер Дмитрія, рекордсмен Україна на “півторашці” Іван Гешко в коментарях з привітаннями відзначив, що за умови гарного забігу Дмитрій вже може показувати результат з 3:40.

В рамках цих же змагань Míting Internacional d’Atletisme Ciutat de Barcelona 2023 ще один українець Олександр Гонський фінішував в забігу десятим з оновленням особистого 3:45,23 (попередній PB 3:45.64).

Чемпіонат України обіцяє бути дуже цікавим – чекаємо з нетерпінням!