додому Новини

Чинний чемпіон світу на півторашці Джейк Вайтман не зможе взяти участь у світовій першості

22-річний норвезький вундеркінд Якоб Інгебрігтсен має ще більше шансів оформити золото чемпіонату світу. Адже чинний чемпіон світу на дистанції 1500 метрів Джейк Вайтмен, повідомив що не виступатиме у Будапешті.

Нагадаємо, торік  на чемпіонаті світу в Орегоні Вайтмен (3:29.23) обійшов Інгебрігтсена (3:29.47).

Своє рішення Джейк пояснив необхідністю реабілітації, аби якнайкраще підготуватися до Олімпійських Ігор:

“Через травму, яку я отримав у лютому, мені довелося зіткнутися різними неприємностями, під час підготовки до літнього сезону. Я думав, що просто треба трохи часу,  аби повністю подолати свої проблеми, але не так сталося.

Це означає, що я, на жаль, не зможу брати участь у Чемпіонаті світу, з чим було дуже важко змиритися.

Хоча я дуже розчарований тим, що не можу спробувати захистити свій титул, маю зосередитися на тому, щоб моє тіло відпочило та підготувалося до 2024 року, аби бути впевненим, що я повернуся до найкращих результатів.

Є певні ризики, на які я міг піти, щоб бути на стартовій лінії в Будапешті, однак потенційна можливість поставити під загрозу мій олімпійський рік робить це очевидним рішенням.

Зараз я відпочиваю перед тим, як почати реабілітацію, щоб повернутися до безпечного та безболісного бігу до кінця серпня.

Скоро побачимося на старті” – написав Вайтмен.

Тож на поточному чемпіонаті світу Якоб Інгебрігтсен, який проводить блискучий сезон, має всі шанси додати до колекції ще й титул чемпіона світу.