додому Новини

Андрій Проценко під дощем здобуває бронзу Діамантової ліги

BERLIN, GERMANY - AUGUST 11: Andrii Protsenko of Ukraine competes in the Men's High Jump Final during day five of the 24th European Athletics Championships at Olympiastadion on August 11, 2018 in Berlin, Germany. This event forms part of the first multi-sport European Championships. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Андрій Проценко вдруге цього сезону взяв участь у змаганнях Діамантової ліги – сьомий етап турніру приймав Стокгольм. 

Серед конкурентів українця в секторі були срібний призер чемпіонату світу та чемпіон Азії, кореєць Сан Хьок та бронзовий призер чемпіонату світу, рекордсмен Океанії Гаміш Керр з Нової Зеланді. Втім головним суперником всіх учасників змагань стала погода – сьогодні у Стокгольмі дощ і  температура 13 градусів.

Поценко успішно здолав початкові висоти 2,08 та 2,12 метра. А 2,16 підкорилися Андрію з третьої спроби.

Наступну висоту у 2,20  наш спортсмен не зміг взяти з першої спроби, на відміну від конкурентів, які залишили Проценка на третьому місці.

Переміг Гаміш Керр з Нової Зеландії, який здолав висоту 2,24 метра з другої спроби. Другий бельгієць Том Кармой, який не зміг подолати цю висоту у трьох спробах, і має срібло з результатом 2,20.

Наступний етап Діамантової Ліги, де чоловіки змагатимуться у стрибках у висоту, відбудеться 14 липня в Сілезії.

Зазначимо, що для Андрія Проценка це були четверті змагання у літньому сезоні 2023 року. Напередодні на турнірах в Польщі  він здобув золоту і бронзову медалі, показавши результат 2,21 метри, що є його кращим результатом поточного сезону. 

Наталя Кроль – бронзова призерка “Діамантової ліги”