Запорізький спринтер Микита Барабанов цього сезону впевнено підтверджує статус одного з національних  лідерів на 400-метрівці. Днями спортсмен виграв чемпіонат України серед молоді на дистанції 400 метрів (47,09) та був другим на 200-метрівці  (21,7).

Перед цим на командному чемпіонаті України серед дорослих фінішував другим (про це тут), проте з особистим рекордом і нормативом на молодіжну Європу – 46,50, а  серед молоді цей результат приніс йому перемогу  командної першості країни. Обійшов Микиту на командному ЧУ у Львові лише Олександр Погорілко, який тоді теж оновив свій особистий та показав третій результат в історії країни – 45,34.

Нині Микита Барабанов готується до ІІІ Європейських Ігор, які нагадаємо одночасно будуть і командним чемпіонатом Європи – там вихованець Олени та Костянтина Рураків змагатиметься в мікс-естафеті 4х400м. Також цього літа на спортсмена чекає молодіжний чемпіонат Європи у Фінляндії.

Після виступу в Івано-Франківську спортсмен поділився  своїми думками з Жорсткою Атлетикою.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Чи задоволений результатом на молодіжному чемпіонаті України?

Якщо говорити про свою основну дистанцію 400 метрів – то не можу сказати, що задоволений результатом. На жаль, через погодні умови не вдалося реалізувати свій потенціал, відчуваю, що готовий бігти швидше.

Як можеш оцінити свої виступи на національних змаганнях цього сезону – чи всі завдання вдалося виконати?

Для мене сезон проходить вдало. На командному чемпіонаті України вдалося виконати всі настанови тренера та пробігти по особистому рекорду, а також відібратися на Європейські ігри у складі естафети, де я і проведу свій наступний старт.

Які наразі головні задачі ставиш перед собою? Як настроєний на Європейські Ігри.

Головним завданням перед собою зараз ставлю викластися на всі 100% на Іграх, показати там гідний результат та постаратися разом із командою поборотися за п’єдестал. А вже потім готуватимуся до чемпіонату Європи серед молоді, де намагатимусь показати все напрацьоване.

Дізнатися повний склад збірної України на ІІІ Європейські ігри (тут) та інтерв’ю майбутніх учасників Європейських Ігор: Андрія Васильєва (читати тут), Олега Дорощука (за посиланням).

Фото: Олександр Залевський

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів