Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Лідерка світового сезону зі стрибків у висоту 21-річна Ярослава Магучіх виграла два турніри поспіль та стала єдиною стрибункою, яка брала планку на висоті вище двох метрів у цьому сезоні.

Магучіх розпочала літній сезон на турнірі в Кенії, після чого виграла етап Діамантової ліги у Марокко. На обох стартах вона перемагала уже залишившись наодинці в секторі, але при цьому встановлювала найкращі стрибки у сезоні – 2.00 м у Кенії, тоді 2.01 м у Марокко.

Сама Ярослава зазначає, що задоволена першими змаганнями у сезоні. Підготовку до літніх змагань вона провела у Іспанії, однак найближчим часом базуватиметься у Бельгії – там планує готуватися до наступних стартів.

Після виступу в Рабаті Ярослава Магучіх розповіла про перші старти сезону, перемогу та найкращий результат сезону у світі.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Про перемогу на етапі Діамантової ліги та старт сезону

“Після [першого старту сезону в] Найробі ми зрозуміли, що я перебуваю у хорошій формі. Звичайно, це початок сезону і ми лише пробуємо наш розбіг, напрацьовуємо його. Я стрибнула 2.01 м [у Рабаті] і була задоволена, що вдалося це зробити з першої спроби. Тому стартом, в принципі, задоволена.

Конкуренція? Я працюю так, що тільки я в секторі – мій розбіг та планка. Та звичайно круто, коли є конкуренція. А також в нас у Рабаті був відбір на Європейські ігри. У принципі, усі дівчата наші були і ми стрибали: хто займе перше місце, той і поїде. Я пройшла відбір, скажімо так, і дуже рада.

Та головний старт цього року – чемпіонат світу, який відбудеться в Будапешті. Його проведення в Європі – це дійсно приємніше, бо не треба кудись далеко їхати. Подорож займе не так багато часу і не потрібно буде довго відновлюватися”.

Про встановлення найкращого результату сезону у світі

“Коли я підходила до тренерки, щоб вирішити, яку саме висоту ми ставимо, вона сказала: «Давай 2 метри». А я їй: «2.01?». Вона відповіла: «Давай 2.01!» Тому вирішили так, і я змогла зібратися та стрибнути”.

Про час у секторі до першого стрибка (Ярослава починає змагатися на висоті 1,90 м, до того часу деякі атлетки вже розстрибалися або завершили змагання) 

“Насправді, у мене вже є своя стратегія. У мене вже й килимок є, а ще ковдру я на себе натягую. Як в похід, збираюся на змагання. Певний час лежу, відпочиваю і налаштовуюсь на спроби. Іноді встаю, бігаю, щоб не охолоджуватися”.

Про рідних у Дніпрі

“Зараз вся моя родина у Дніпрі, і нещодавно перед моїми змаганнями, коли ми прилетіли, була атака на лікарню. Це десять хвилин пішки від будинку моїх батьків. Я була дуже стурбована, коли прочитала новини. Подзвонила мамі, вона сказала: «З нами все добре, але було дуже страшно». Звичайно, мені було страшно за них, бо це поруч. Також неподалік лікарні новий стадіон будували, теж зачепили. Постраждала будівля, в якій займаються боротьбою, гімнастикою та іншими видами спорту. Я казала про це на пресконференції у Рабаті. Зараз мій фронт роботи продовжується. Я виходжу, спілкуюся з журналістами. Розмовляю і знаю, що це набагато краще, якщо буду виходити і виступати – представляти Україну, щоб всі чули і бачили”.

За матеріалами Суспільне Спорт.