додому Новини

21-річний Олександр Гонський – лідер національного сезону на півторашці

Вчора, 19 травня, 21-річний Олександр Гонський виграв 1500 метрів з найкращим результатом сезону в Україні на цій дистанції – 3:48,32, випередивши Вадима Лонського (3:48,41) та Іллю Куніна (3:49,12).

Сьогодні, ж Олександр змагався на 800-метрівці, яку вирішив бігти, щоб «продавити швидкість та краще підготуватися до командного чемпіонату України». На дистанції в два кола Олександр фінішував третім з особистим рекордом 1:49,90.

Жорстка Атлетика поспілкувалася з Олександром.

Які цілі ставив перед собою на ці змагання?

Дуже хотів виконати майстра спорту України. На півторашці хлопці домовилися вести, але першу тисячу пробігли повільно, тому стало зрозуміло, що це більше гра на фініш, ніж на хороший результат. 

Взагалі ціль на сезон – виконати норматив на чемпіонат Європи серед молоді, а майстер – це, щоб психологічно себе порадувати.

Засмутився, що не вдалося виконати майстра?

На півторашці – ні, бо вчора легко біглося, можна добавляти, а от на вісімсот – двоякі відчуття. З одного боку добре, що розміняв 1:50, а з іншого не вистачило 4 десятих до майстра спорту. 

Чи все вдалося зробити по підготовці?

Я захворів буквально за півтора тижні до Універсіади, тому довелося змінити план, перенесли дві роботи, щоб легше втягнутися.