додому Новини

Як українські легкоатлети вітають з Днем вишиванки

Українські легкоатлети у колоритних образах долучилися до святкування Всесвітнього дня вишиванки, яке цього року святкують 18 травня.

Бронзова призерка Чемпіонату Європи 2022 року Анна Рижикова вдягла вишиванку з червоними маками й підписала під фото: «Пишаюсь, що ми зберігаємо традиції національного одягу».

Спільним фото, на якому у вишиванці позує й плавець Михайло Романчук, привітала зі святом чемпіонка Європи Марина Бех-Романчук та зазначила: «Вишиванка це не просто одяг, це код нації!»

В.О. Президента Федерації легкої атлетики Євген Пронін запостив фото у стильній вишиванці, написавши «Лагідна вишиванізація!»

«Все, що об‘єднує українців, наразі дуже важливе, бо допомагає перемагати!» – написав колишній чемпіон Європи та світу Іван Гешко.

Для уславленої Ольги Саладухи вишита сорочка це символ, який надихає та єднає усіх нас. Від заходу до сходу, від півночі до півдня

“Нехай обереги, вишиті на наших сорочках, допоможуть нам берегти українське коріння!”, – заряджає святковим настроєм Віталій Корж