Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вчора,11 травня, в Чернігові відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту, де обговорювали питання відбудови спортивної інфраструктури регіону. Зірка легкої атлетики, а також член Комітету Ольга Саладуха зазначила:

Втрати спорту на Чернігівщині вражають. Це пошкодження та руйнування 12 спортивних об’єктів. Серед них стадіон в Чернігові – база ФК «Десна» та лижна база Олімпійського резерву поблизу міста. Ми побували на місцях російських злочинів та на власні очі побачили смертоносні сліди російських атак. 

На державному рівні задекларовано, що відновлення буде відбуватися за принципом «відбудувати краще, ніж було». Це правильна позиція і такий принцип слід застосувати й до спорту.  Є кілька потенційних джерел фінансування.

Перше – це державні бюджетні кошти. Сьогодні вони дуже обмежені.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Друге  – кошти регіональних бюджетів та кошти громад. Тут, на жаль, ще менше можливостей.

Третє джерело – допомога партнерів.  В цьому контексті важливо, аби спорт був представлений у кінцевому Плані відновлення України. 

Важливі також горизонтальні зв’язки між українськими регіонами та громадами й зарубіжними партнерами. 

Щодо Чернігівщини, то ми вже чули низку гучних анонсів про партнерську допомогу. Слід працювати над тим, щоб все не обмежилося лише новинами в ЗМІ, а вийшло в практичну площину.Від місцевої влади залежить успіх проектів на стадії виконання. Кошти це лише половина справи. Потрібна проектно-кошторисна документація, ефективні підрядники, прозоре та підзвітне використання ресурсів.

Нашою стратегічною метою є стягнути з агресора компенсацію завданих ним збитків. І до того часу потрібно утримати спортивні санкції щодо росіян та білорусів. Але це перспектива не завтрашнього дня. А український спорт потребує відродження вже зараз. Ми не можемо чекати 5-10 років, бо за цей час сформується втрачене покоління українських спортсменів, які не зможуть себе реалізувати на Батьківщині.

Тому слід відновлювати спортивну інфраструктуру тими засобами, які сьогодні доступні або які можна залучити найближчим часом. Верховна Рада та наш профільний Комітет готовий до тісної співпраці з регіональною владою, органами місцевого самоврядування, спортивними організаціями Чернігівщини. На усіх рівнях вдома та за кордоном будемо вести адвокаційну кампанію для залучення допомоги на відбудову. Розраховуємо на єднання наших зусиль для спільної мети – славного майбутнього українського спорту”

Також читайте:

World Athletics замінить пошкоджене росією легкоатлетичне обладнення 

Підписуйтесь на канал Жорсткої Атлетики у Telegram