Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Третій день чемпіонату Європи у приміщенні для нашої збірної був біговим. Адже, сьогодні, 4 березня, українці виступали лише у спринтерських дисциплінах. 

Першим на доріжки «Ataköy Arena» вийшов Станіслав Коваленко, який стартував у четвертому забізі чоловічої 60-метрівки. Українець подолав дистанцію за 6,72 та не зміг фінішувати у топ-4, щоб б дозволило напряму вийти у півфінал, але потрапив у число, так би мовити, лакі-лузерів (прим. атлети, які добралися за часом). 

«Думав, не пройду до півфіналу, коли побачив свій результат на табло. Попереду був швидкий забіг. Але в мене завжди так і виходить: коли кажу, що щось не вийде, воно вдається. Це як зворотна карма», – сказав Станіслав Коваленко після забігу. 

Photo by YASIN AKGUL/AFP via Getty Images

Для того, щоб конкурувати за місце у фіналі, українцю потрібно було, хоча б на соту покращувати свій РВ, встановлений на цьогорічному ЧУ у Києві. Але, на жаль, не склалося так, як хотілося б. Станіслав (С – стабільність) показав такий самий час, як і на попередній стадії, посівши сьоме місце у другому півфіналі.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Атлет, ексклюзивно для Жорсткої Атлетики, підбив підсумки змагань:

«Чемпіонат Європи – це свято для кожного спортсмена. Мені дуже подобається загальна атмосфера цих змагань. Все влаштовано на вищому рівні і будь-які проблеми вирішуються вчасно, якщо такі є. 

Не вийшло покращити час, насамперед, тому, що став жертвою високих очікувань. Після чемпіонату України, на який прийшов пік спортивної форми, я відчував себе виснаженим. Власне, тоді стало ясно, що сил на подальшу боротьбу у мене немає. Прохід у півфінал – це остання крапля мого везіння в цьому році. І результат там це підтверджує. Я звичайно розчарований, але вдячний за те, що міг змагатися тут».

Варто згадати, що останній фінал чоловічого короткого спринту за участю українців, датований 2005 роком у Мадриді, де Костянтин Васюков виграв бронзу.

Анна Плотіцина була єдиною представницею нашої країни на жіночих бар‘єрах. Легкоатлетка фінішувала шостою, подолавши дистанцію за 8,26, чого, на жаль, забракло для потрапляння у наступне коло турніру. 

До речі, Анна вже шостий раз поспіль змагається на чемпіонатах Європи у приміщеннях. Саме їй належить краще досягнення України в цьому виді – четверте місце Белграду-2017, де й встановлений високий особистий рекорд спортсменки – 7,92. 

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

А вже завтра, 5 березня, у заключний день змагань наші стрибуни у висоту: Юлія Левченко, Ярослава Магучіх, Катерина Табашник та Андрій Проценко боротимуться за найвищі сходинки п’єдесталу. А нам, поціновувачам легкої атлетики, залишається лише чекати та міцно вболівати за українських спортсменів!

Головне фото Michael Steele / Staff