Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Маємо радісні новини з Чемпіонату Європи: усі українці продовжують боротьбу за медалі, але без хвилювань не обійшлося. Розповідаємо, що до чого.

Як і очікувалося, дівчатам-висотницям не довелося стрибати кваліфікаційні 1,94, адже вісімка вже сформувалася на позначці 1,91.

Єдиною з українок, хто розпочинав змагання з висоти 1,76 була Катерина Табашник. Саме їй знадобилося найбільше спроб, щоб потрапити до фіналу. Катерина зробила по одній осічці на 1,82 та 1,91. На минулому для себе ЧЄ, атлетка зупинилася у кроці від медалі, Табашник була четверта з результатом 1,97 у Глазго-2019

Photo by Dan Mullan/Getty Images

Натомість, Юлія Левченко продемонструвала неабияку впевненість та готовність, подолавши всі висоти з першої спроби, забезпечила собі місце у фіналі. Ось, що сказала атлетка після виступу:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

«Кваліфікація завжди найважча. Головне для мене – це атмосфера чемпіонату та підтримка фанів. Самопочуття чудове. Ми тренуємося для того, щоб змагатися у будь-якому стані. Стрибок на два метри? В моєму випадку лише у довжину (прим. сміється). Побачимо!»

Саме киянка є однією з найтитулованіших спортсменів нашої команди. Левченко має у своєму доробку срібло Глазго-2019 та бронзу Белграду-2017

Змусила всіх понервувати Ярослава Магучіх, яка зробила дві хиби на початковій для себе висоті 1,87, за що довелося перепрошувати:

«Це була найскладніша кваліфікація у моєму житті. Після двох хиб поспіль, я сказала собі, треба просто стрибати. Прошу вибачення, за те що змусила понервувати. Зараз хочу забути про це, сподіваюся у фіналі буде краще. Мотивація на високому рівні, усі хочуть перемогти та показати хороші результати».

Чинна чемпіонка Європи перенесла заключну спробу на 1,91, яку з легкістю подолала та забезпечила собі місце у фіналі! 

Поки дівчата стрибали, Роман Кокошко боровся за вихід у фінал зі штовхання ядра, де потрібно було показати результат 21,20 або потрапити до вісімки найкращих. У першій і єдиній заліковій спробі атлет відправив снаряд на позначку 20,43, інші спроби були невдалі. Протягом усієї кваліфікації українець тримався у чільній вісімці, у підсумку посівши 7 сходинку.

«Розумів, що ввійду до вісімки. 20,43 точно мало б для цього вистачити. Попереду у мене відпочинок й завтра з новими силами на фінал. Я розумію, що цього року приїхав одним із лідерів, але намагався відволіктися, розслабитися й не думати про це»,- прокоментував атлет одразу після виступу. 

Roman Kokoshko, Photo/Matthias Schrader)

Нагадаємо, що для Романа це дебютний ЧЄ у приміщені, але саме цього сезону встановив особистий рекорд у приміщенні 21,66.

А найкращим досягненням українців у цьому виді є перемога Олександра Багача на чемпіонаті Європи у приміщенні 1994 року з результатом 20,66. А вихід Романа до фіналу – став першим для України у цій дисципліні за останні 23 роки.

Головне фото Alex Livesey/Getty Images for European Athletics