Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Легкоатлетичний зимовий сезон в самому розпалі. І ми не можемо це оминути. Вашій увазі огляд міжнародних турнірів, де брали участь наші співвітчизники.

Вчора, 2 лютого, в чеській Остраві відбулися змагання срібної серії світового туру «Czech Indoor Gala».

Першим з українців розпочав свій виступ Станіслав Коваленко, який подолав 60 метрів за 6,73 у забігу та 6,71 у фіналі, де посів 8 місце. Спеціально для Жорсткої Атлетики спортсмен прокоментував свій виступ та сезон в цілому:

«За останні 8 днів я змагався у чотирьох різних країнах, десь потрапляв у призи, десь ні, але результати були дуже невтішні. Це була моя помилка. Забагато стартів у короткий проміжок часу, психологічний тиск, викликаний бажанням потрапити на ЧЄ у приміщенні та інші фактори, на жаль, зіграли свою роль.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Цей старт у Чехії закінчився для мене погано. Звичайно, я незадоволений результатом, але це те, на що я зараз спроможний. Атмосфера цих змагань просто астрономічна. Відчуття, що опинився саме там, де мріяв – на чемпіонаті Європи. Сильні суперники, гарний манеж, це дійсно крутий старт».

Данило Даниленко показав другий результат в історії України з бігу на 400 метрів у приміщенні, лише на одну соту гірше національного рекорду. Два кола у манежі українець подолав за 46,46, посівши друге місце та поділився емоціями з Жорсткою Атлетикою:

«Від змагань враження дуже хороші. Минулого року, я також біг тут по особистому, тому дуже хотів виступити на цьому старті, просив свого менеджера, щоб мене заявили саме сюди. Так склалося, що вдалося показати ще кращий результат ніж минулого року.

Дивлячись на минулий старт, відчував, що є потенціал і сили показати гарний результат у цьому сезоні.

З одного боку дещо неочікуваний результат, а з іншого – спланований. Я був впевнений, якщо ніхто не буде заважати по дистанції, то можна бити свій особистий і націлюватися на норматив та рекорд України. На жаль, ні першого, ні другого не вийшло, але результатом та бігом дуже задоволений».

З особистим рекордом та впевненим бігом по дистанції відкрила зимовий сезон Вікторія Ткачук, подолавши дистанцію за 52,39 і посівши третю сходинку за підсумками двох забігів. Вікторія також поділилася з Жорсткою Атлетикою емоціями від змагань:

«Це дуже класні та емоційні змагання, мій перший такий досвід, який мотивує  продовжувати тренуватися, щоб знову отримувати такі емоції. На трибунах мене підтримувала моя подруга, це дуже допомогло.

Також в мене були певні завдання від тренера, тому перед забігом було присутнє хвилювання. Великих помилок я не припустилася, але є над чим працювати, будемо виправляти маленькі погрішності й додавати в результаті.

Результатом, який вдалося показати, я дуже задоволена. Це мій РВ і непоганий результат, який є близьким до нормативу на ЧЄ. Маю хорошу перспективу, щоб виконати норматив і змагатися в Стамбулі».

Більш детально про підготовку та очікування від зимового сезону Вікторія розповіла тут.

Представники України були не лише на доріжках, а й у секторі для стрибків у довжину. Наш Сергій Нікіфоров посів четверте місце з результатом 7,62.

«Сьогодні було цікаво стрибати, були сильні суперники з повагою і честю. Стан на сьогодні ще важкуватий, але були хороші спроби. Можна і треба стрибати далі!»,- прокоментував атлет одразу після змагань.

Вчора наші легкоатлети запалювали не тільки в Чехії, а й на іншій частині європейського континенту. У Норвегії відбулися змагання «Karsten Warholm Invitation 2023», де у секторі зі стрибків у висоту боролися відразу дві українки. Наша зірочка Ярослава Магучіх здобула перемогу, з другої спроби подолавши 1,99, висота 2,03, на жаль, цього вечора не підкорилася. А 16-річна Марія Ковтунова завершила змагання на висоті 1,70. Третє місце посіла Вікторія Ратнікова подолавши 60 метрів за 7,53.

А днем раніше, у австрійському Лінці на змаганнях «Gugl-Meeting Indoor 2023» Ірина Нерубальщук виграла срібло зі стрибків у довжину – 6,30.

Фото з особистих сторінок Даниленка, Ткачук та Нерубальщук в Instagram.

Головне фото: Simon Hofmann/Getty Images for European Athletics