додому Новини

Олег Дорощук: пробитися в призову трійку було можливо

Ukraine's Olen Doroshchuk competes in the men's High Jump final during the European Athletics Championships at the Olympic Stadium in Munich, southern Germany on August 18, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) (Photo by ANDREJ ISAKOVIC/AFP via Getty Images)

21-річний Олег Дорощук, який лише починає шлях на чемпіонатах дорослого рівня, завершив змагання зі стрибків у довжину на ЧЄ-2022 на 4-й позиції з результатом 2,23м. Проте цим показником спортсмен лишився незадоволеним.

Атлет впорався с висотою 2,23 м, після чого планка на 2,27 м двічі не встояла і Олег вирішив перенести третій стрибок на 2,30 м. Але, на жаль, цього разу висота також лишилася непідкореною.

Після змагань Жорстка Атлетика поспілкувалася зі спортсменом і ось, що ми дізналися.

  • Емоції
“Емоції позитивні, але дуже хотілося пробитися в призову трійку. Я розумію, що це зараз можливо, що фізичні дані мені це дозволяють. Стадіон крутий, змагання теж, атмосфера дуже крута. Всі підтримують, всі голосно кричать. Я навіть інколи ходив просто між спробами роздивлявся, як же прикольно. Тим паче, це тільки третій мій дорослий чемпіонат”.
  • Стрибки
“Можливо трошечки не вистачило, якраз через те, що так хотів це зробити. В більшості випадків мене це мене і підсаджує, я починаю затискатися. Мені треба навпаки трохи відпуститися.
Щодо переживань та хвилювань у мене ще з юнацьких стартів переживання лише у кваліфікації, а в фінал я вже виходжу спокійний. Не знаю чому так. У кваліфікації завжди погано стрибаю, потім виходжу у фінал, там вже все добре. Тому тут я взагалі впевнено себе почував”.
      • Підготовка
“Все літо я перебуваю то в Німеччині, то в Фінляндії, то на зборах, то на змаганнях. Взагалі це для мене тяжко психологічно – довго знаходитися не вдома, там все ж краще. А тут ще з тренером не робив тренувань і тільки останні 2 тижні за все літо потренувалися разом. Це дуже добре, що тренер зміг виїхати на ці 2 тижні і ми змогли підкоригувати всі моменти”.
Фото: Getty Images