Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Марина Бех-Романчук – чемпіонка Європи з легкої атлетики у потрійному стрибку! Українська легкоатлетка зробила просто фантастичне: Марина не просто з першої спроби (14, 81 м) випередила суперниць більш ніж на пів метра і одразу встановила новий рекорд сезону в Європі, але ще й останній спробі не залишила абсолютно жодних шансів суперницям! Фінальний стрибок на 15,02 м забезпечив золото і звучання гімну України на Олімпійському стадіоні Мюнхена!

Варто зазначити, що спортсменка лише у 2022 році дебютувала на міжнародних змаганнях у потрійному, але вже встигла здобути “срібло” ЧС у приміщенні та етапу Діамантової ліги. І тепер Марина є другою українкою в історії, яка перестрибнула позначку 15 метрів (після нашої рекордсменки світу Інеси Кравець).

Перші слова Марини Бех-Романчук після змагань:

Емоції

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

“Я дуже щаслива, тому що я відчувала сильну підтримку німецьких вболівальників, моєї родини, мого чоловіка та інших. Сьогодні я виграла золоту медаль завдяки їм. Для мене це найкращий результат.

Сьогодні великий вечір для України, у нас 3 медалі – для всього українського народу, нам потрібні ці позитивні емоції і ці перемоги. Я стрибала для нього!

Я була добре підготовлена вже на чемпіонаті світі в приміщенні, а потім хотіла стати чемпіонкою світу в Юджині, але мені не пощастило. Але сьогодні – 15 метрів і я просто супер щаслива.”

Плани

“Після змагань я планую трохи побути з чоловіком. Я залишуся з ним і моєю родиною наступні пару днів. Будемо святкувати разом. Мій сезон ще не закінчений. Мене ще чекає його завершення”.

MUNICH, GERMANY – AUGUST 19: Maryna Bekh-Romanchuk of Ukraine competes during the Athletics – Women’s Triple Jump Final on day 9 of the European Championships Munich 2022 at Olympiapark on August 19, 2022 in Munich, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Про рішення спробувати потрійний

“Іноді я стрибала потрійний стрибок на тренуваннях просто задля підготовки, тренуючись до стрибків у довжину. Але мій тренер вирішив, чому б не спробувати потрійний стрибок також на змаганнях. Я подумала: А справді? Після Олімпіади, взимку, мені потрібно було переключити увагу, тому ми спробували потрійний стрибок на чемпіонаті України, і це вийшло непогано. Тоді я подумала, що можливо, нам варто  спробувати більше. Після ЧС у Белграді я ще трохи тренувався для потрійного стрибка, і сьогодні просто відчула, що готова”.

Про Івану Вулету

“Я також думаю, що Івана Вулета (прим. – чемпіонка Європи-2022 у стрибках в довжину) спробує потрійний, тому що вона дуже сильна і буде дуже хороша в цьому”.

Фото: Getty Images