Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У Києві 18-19 вересня відбувся 11-й WORK.UA КИЇВСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021, третій етап Бігової Ліги Українських Мейджорів від Run Ukraine. В рамках заходу також відбувся Чемпіонат України з півмарафону, який став відбірковим стартом на Чемпіонат світу-2022.

Переможцями заходу на основній дистанції в абсолюті та у Чемпіонаті України стали рекордсмен України з півмарафону, а також учасник ОІ-2020 Богдан-Іван Городиський та багаторазова чемпіонка України, учасниця ОІ-2020 Євгенія Прокоф’єва.

Боротьба серед чоловіків була досить близькою та напруженою. Богдан-Іван Городиський біг першим зі старту, на 5-му кілометрі його найближчий суперник Дмитро Сірук відставав від лідера лише на 11 секунд. До 10-го кілометру вони бігли майже “нога в ногу”, а вже на 15-му кілометрі Городиський трохи збільшив відрив і фінішував першим з результатом 1:03:41 та виграв Чемпіонат України.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Кілька коментарів віл самого переможця:

«У майбутньому, сподіваюсь постартувати, адже мав травму і тому не брав ніде участі, окрім ОІ. Є запал змагатись, адже спортивна форма набрана хороша, тому хочеться її реалізувати на пробігах.

І компанія була хороша: імениті, відомі спортсмени. На цьому забігу була у кожного своя кондиція, тому я вже біг один, дивився по своїм силам.

Задоволений, що взагалі проводять такі старти, враховуючи сьогоднішню епідеміологічну ситуацію. Далі планую взяти участь на ЧУ у Львові 10 км шоссе».

Дмитро Сірук, з відривом менше 1 хвилини, фінішував другим (1:04:32), третій — Микола Нижник, його результат — 1:04:43.

Серед жінок на основній дистанції перемогла Євгенія Прокоф’єва, яка захопила лідерство з самого старту і вже на 5-му кілометрі випереджала найближчу суперницю майже на хвилину. На 10-му кілометрі вона змогла збільшити відрив і фінішувала першою з результатом 1:14:33.

«Мені дуже все сподобалось. Хочу подякувати усім своїм друзям, які попри дощову, холодну погоду прийшли мене підтримати. А ще, на розвороті мені кричали любителі, які бігли і це було просто АФІГЄТЬ. Ніякі офіційні змагання порівняти з такими неможливо. 

Після марафону в Токіо, я вже добре відпочила, навіть встигла похворіти. Але, в принципі, саме головне – я отримала купу задоволення від цього пробігу. Задача була 1:13.30, але не пробігла, так не пробігла. Все ще попереду»

Другою фінішувала учасниця Олімпійських ігор-2020 Дар’я Михайлова (1:16:24), третьою — ОлександраОлійник (1:22:17).

Давайте згадаємо, як це було:

Загальний призовий фонд змагань цього року склав 135 тисяч гривень. Серед бігунів, які пробігли півмарафон, було визначено по 5 призерів в абсолюті серед жінок та чоловіків. Цього року найстаршим учасником на півмарафонській дистанції став 73-річний Микола Величко з Києва.

Також були нагороджені призери у вікових категоріях, командних забігах та естафеті. Всі учасники заходу, які подолали свою дистанцію, отримали пам’ятну медаль фінішера.

Всі результати шукайте тут.