Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

11 вересня, тернопільскими стежинами пройшов юбілейний 25-й пробіг Тернопільська озеряна.

Будь-яка людина, яка займається спортом віком від 7-ми років, могла взяти участь у цьому спортивному святі та подолати дистанцію довжиною 9 км. Призовий фонд був теж досить і досить привабливим –  6000$, цьому посприяв легкоатлетичний клуб “Легонькових”.

Переможцями стали Богдан-Іван Городиський та Валерія Зіненко. Слід зазначити, що обидва атлети нещодавно відновились після травм (про Богдана-Івана деталі тут). Отже, давайте дізнаємось в них, як все пройшло:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Богдан-Іван Городиський: 

«Психологічно, мабуть, ще не відійшов від ОІ, але так як фізичний стан був дуже хороший на Олімпіаді, то я буквально декілька днів відпочив, та продовжив тренуватись.

Забіг пройшов вдало для мене, біг в достатньо комфортному темпі для себе, вдалось показати хороший результат, як для цієї траси. Попри те, що більшу частину дистанції довелось долати самотужки, конкуренція все рівно була хорошою, тому що зібралось дуже багато сильних та іменитих наших стаєрів, які доводили не раз свій рівень на міжнародних офіційних стартах.

Взагалі, хотілось би підкреслити, що якщо б було більше таких заходів, де був би великий призовий фонд, то збиралося би ще більше наших найсильніших бігунів. Тому хочеться, в першу чергу, подякувати організаторам за таке круте свято, яке вони влаштували для любителів бігу, за цікаву, хоч і не легку трасу та за масу емоцій! Дякую!»

Валерія Зіненко: 

«Даний старт, був першим, після затяжної травми. Він ніс характер «контрольного» тренування. До цього, ми повноцінно почали тренуватись вже як місяць. Тобто почали робити два тренування на день: інтервали, темпові, різні швидкісні відрізки та інше.

Свою «бойову» форму не набрала, але десятку в районі 33:20 хв вже готова бігти. Звісно, до піку форму далеко. Але цей старт підтвердив слова багатьох тренерів, що якщо ти вийшов на певний рівень, і наприклад, захворів чи травма, то дуже швидко потім набереш форму назад. На цю осінь в планах дебютувати у півмарафоні. Ось такі справм. Тому тренуємось далі!»

Призери серед жінок:

  1. Валерія Зіненко29:50 хв;
  2. Наталія Стребкова30:03 хв;
  3. Лілія Фіськович30:29 хв;
  4. Євгенія Прокоф’єва31:04 хв;
  5. Тетяна Вілісова31:45 хв;
  6. Олена Коваль32:28 хв;
  7. Олеся Дідоводюк33:06 хв;
  8. Тетяна Гемера34:11 хв;
  9. Тетяна Когут34:58 хв.

Призери серед чоловіків:

  1. Богдан-Іван Городиський26:06 хв;
  2. Стребков Іван26:35 хв;
  3. Дмитро Сірук26:36 хв;
  4. Василь Коваль26:43 хв;
  5. Дмитро Дідоводюк26:49 хв;
  6. Андрій Атаманюк26:52 хв;
  7. Ігор Гелетій26:58 хв;
  8. Володимир Киц28:43 хв;
  9. Олег Ковальчук29:07 хв.