Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вчора, 24 серпня, прийшла прикольна новина про потенційний марафон у рамках мейджорів. Отже, кейптаунський марафон “Sanlam” був офіційно підтверджений у якості кандидата на участь у серії стартів Abbott World Marathon Major (AbbottWMM).

Це значить, що покладено початок процесу оцінювання даного марафону у Африці, який проводитиметься компанією AbbottWMM.

Щоб стати мейджором, цей старт повинен буде відповідати певним критеріям протягом трьох років, а в разі успіху приєднається до елітної групи стартів: Токійського марафону, Бостонського марафону, марафону Virgin Money London Marathon, BMW-BERLIN Marathon, Bank of America Chicago Marathon та TCS New York City Marathon – як новий член престижного AbbottWMM у 2025 році.

«Ми завжди вважали, що Sanlam Cape Town Marathon може стати першим в Африці Abbott World Marathon Major, тому стати гонкою-кандидатом – це величезна честь», – сказав голова марафону Франсуа Пієнар у анонсі на стадіоні в Кейптауні.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

‍«Стати мейджором світового марафону Abbott – це все одно, що проводити чемпіонат світу щороку, і досягти цього статусу стане величезним поштовхом для міста, країни та континенту. Африка є домом для найкращих марафонців світу, і ми сподіваємось, що вони отримають можливість у найближчі роки пробігти Abbott World Marathon Major вдома», – додав він.

Головний спонсор Sanlam (до речі, який святкує свій восьмий спонсорський рік) так само схвильований перспективою того, що подія стане коштовністю в короні AbbottWMM.
Сідней Мбхеле, виконавчий директор Sanlam Brand, каже:

«Це наш восьмий рік як головного спонсора марафону, і ми завжди глибоко вірили у майбутнє цієї гонки – стати першим в Африці AbbottWMM. Африка – це наш дім, це наша раса, і ми абсолютно віддані інвестуванню в потенціал цього чудового континенту. Наша мета – допомогти людям у всій Африці жити з впевненістю, і ця гонка є ідеальним способом сприяти зростанню економіки Африки та продемонструвати потенціал наших людей. Створення довготривалої спадщини для наступних поколінь – це бачення і мрія, якими ми поділяємось з усіма нашими партнерами».

Кейптаун – це портове місто на вершині південно-західного узбережжя Південної Африки, у якому відкривається вид на всесвітньо відому Столову гору. Він вважається одним з найкрасивіших міст світу, адже в ньому вишукана природня краса, неймовірні краєвиди, пляжи та інше…

Протягом останнього десятиліття популярність марафону в Кейптауні зростає, його маршрут прокладений повз вражаючі пейзажі океану та гори, а також передає багато чудових визначних пам’яток міста: від його знаменитого вуличного мистецтва до його знакових історичних особливостей, у тому числі Мерія, де Нельсон Мандела виступив зі своїм першим публічним виступом як вільна людина в 1990 році.

До речі, марафон у Африці пройде вже 17 жовтня цього року. Деталі шукайте тут.
Окрім Sanlam Cape Town Marathon, китайський марафон Ченду також наразі є кандидатом від AbbottWMM. Сінгапурський марафон нещодавно вийшов із процесу.