Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

«СТАЛЕВИЙ ГАРТ» – це благодійний легкоатлетичний Ультрапробіг Єдності, який не має аналогів в Україні та вже встиг стати традиційним. Проходить він третій рік поспіль, в період з 15 по 24 серпня і присвячується Дню Державного Прапора України та Дню Незалежності України!

Організатори зібрали команду кращих ультрамарафонців нашої країни, кожен з яких протягом 10 днів серпневої спеки пробіжить шалену відстань у півтисячі кілометрів!

Що-що? Серпневої спеки?

Коли асфальт поступово нагрівається до +50℃, навіть для професійних спортсменів-ультрамарафонців це є справжнім випробуванням, адже такі умови вимагають незвичайної витривалості! З метою безпеки відбуватиметься постійний супровід учасників автомобілем, який кожних 5 км створює пересувний пункт гідратації та прийому спортивного харчування.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Так а хто ж біжить?

Четверо відчайдухів у складі Головницького Олександра (один з топових ультрамарафонців України, переможець етапу кубку світу з бігу на 100 км в 2004 році (6:49.12), срібний призер чемпіонату Європи 2010 року (06:51.03). М. Ковель), Сковородки Володимира (мужній рятувальник ДСНС України, рекордсмен Книги рекордів України, саме він першим пробіг дистанцію марафону в повному бойовому спорядженні пожежного та подолав два попередніх наших ультрапробіги на 500+ км. М. Київ), Левченка Дмитра (ультрамарафонець та учасник челенджу, під час якого необхідно було протягом року тренуватися щодня 2 рази і він з цим впорався! Тепер Дмитро хоче випробувати себе на дистанції півтисячі кілометрів. М. Київ) та Байрон Катерини (ультрамарафонка та власниця національного рекорду України з бігу босоніж на дистанцію 50 км. М. Одеса) зберуться для того, щоб популяризувати здоровий спосіб життя та власним прикладом продемонструвати незламний дух українців і силу волі.

Щоразу, щоб охопити всю Україну, пробіг йде за новим маршрутом!

  • У 2019 році ми пробігли з заходу до столиці України, з Ковеля через Луцьк – Рівне – Житомир – Ірпінь з фінішем в Києві. Як це було, дивіться тут.
  • У 2020-му пробіг пройшов з півдня через міста: Дніпро – Кременчук – Черкаси – Канів – Київ.

  • Цього року заплановано маршрут зі сходу, а саме: Харків – Богодухів – Охтирка – Тростянець – Суми – Ромни – Прилуки – Бровари – Київ!

Найцікавіше те, що форматом заходу передбачено підтримку з боку любителів спорту, через населені пункти яких проходить маршрут, тому до безпосередніх учасників ультрапробігу за нашим закликом в різних містах тимчасово приєднуються представники спортивних федерацій, клубів та команд, навіть мери деяких міст та голови обласних держадміністрацій пробігають з нами кілька кілометрів!

Гаслом цього пробігу стали слова українського письменника Миколи Вороного (1917 р.):

«За Україну з огнем завзяття рушаймо, браття, всі вперед!»

Тож, давайте разом започаткуємо традицію проведення об’єднуючих ультрапробігів, які організатори мають намір проводити щорічно, присвячуючи це найголовнішому святу – Дню Незалежності України, долучаючи кращих ультрабігунів!

Крім того, закликаємо всіх підтримати і благодійну акцію зі збору коштів для української армії через фонд «Повернись Живим» на платформі kindchallenge.net за посиланням.

Подія у ФБ тут. Слідкуйте за новинами на нашому сайті!