Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

На Олімпійських іграх-2020 Україна була представлена максимальним складом у фіналі стрибків у висоту серед жінок. Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Ірина Геращенко – усі троє двома днями раніше зуміли подолати кваліфікаційний рубіж.

У фіналі бронзову медаль завоювала Ярослава Магучіх з результатом 2 метри рівно. Лідерка сезону не подолала висоту 2.02 м, і, з огляду на те, що бронза вже була в кишені, перенесла два стрибка на 2.04 м. Цього разу Ярославі ця висота не підкорилася. Однак, нагадаємо, що Ярославі лише 19 років і вона стала наймолодшою призеркою Олімпіад серед українських легкоатлетів. А бронза Ярослави стала єдиною нагородою для українських легкоатлетів в Токіо.

“Я дуже щаслива. Це мої перші дорослі Олімпійські ігри. І медаль в 19 років! Я радію. Це така сходинка в майбутнє, старт підготовки до Парижу-2024.
Я була дуже зла на себе на висоті 1,98 м. Трохи перенервувала. Але моя тренерка підбадьорила: «Давай, ти зможеш». Тоді я зрозуміла, що треба боротися. І у мене таки вийшло. Думаю, найближчим часом світовий рекорд (2,09 м) можуть побити. Зараз всі дуже добре стрибають. Так що, найцікавіше – попереду», – поділилася Ярослава після змагань.

TOKYO, JAPAN – AUGUST 07: Yaroslava Mahuchikh of Team Ukraine poses with the bronze medal for the Women’s High Jump Final on day fifteen of the Tokyo 2020 Olympic Games at Olympic Stadium on August 07, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Жорстка Атлетика також вийшла на зв’язок з медалісткою ОІ і ось що розповіла спортсменка:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

“Це дуже круто і я щаслива! Звичайно не все було ідеально але я все одно рада! Особливих відмінностей між ОІ та іншими міжнародними стартами не помітила, просто рівень змагань вищий! Я намагалася не думати про рівень змагань і прогнози, спасибі Тетяні Володимирівні (прим. ред. – тренер), яка налаштовувала мене, що це просто змагання! Я дякую всім хто підтримував нас з тренером дуже приємно ☺️ Ну, а ми продовжуємо тренуватися!”

Зазначимо, що Ірина Геращенко посіла 4 місце, стрибнувши на позначку найкращого результату сезону – 1.98 м.  До останнього Іра боролася з висотою 2 метри, але планка тричі не встояла.

TOKYO, JAPAN – AUGUST 07: Iryna Gerashchenko of Team Ukraine reacts as she competes in the Women’s High Jump Final on day fifteen of the Tokyo 2020 Olympic Games at Olympic Stadium on August 07, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Юлія Левченко завершила змагання на 8 позиції (1.96 м). Позначилися наслідки травми, результат Юлії міг бути набагато вище.

Золото виграла Марія Ласіцкене, пресдавтниця ОКР (Олімпійського комітету Росії) – 2.04 м. Срібло завоювала австралійка Нікола Макдермотт (2.02 м).

Фото: Getty Images