Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Українських легкоатлетичних вболівальників дуже здивував виступ наших ходаків, адже вони стабільно показували гарні результати протягом сезону, проте на Олімпіаді «щось пішло не так».

Звісно, всі атлети були в однакових змагальних умовах: спека, зміна клімату та інше, тому виправдання будуть зайві. Але є відкритим питання акліматизації спортсменів. Чому вони приїхали буквально під самісінький старт? Для атлетів цей пункт є невід’ємною складовою для вдалого виступу, особливо для спортсменів, які спеціалізуються на довгих дистанціях, акліматизація – це надважливо.

Перемога на 20-кілометровій дистанції стала за італійцем Стано Массімо1:21.05, друге та третє місце розбілили між собою представники японії Ікеда Кокі 1:21.14 та Яманіші Тошіказу1:21:28.

Нагадаємо, що у цьому фіналі виступали Іван Лосєв та Едуард Забуженко, які фінішували на 49 та 52 позиції.
Їх фінішний час 1:33.26 та 1:39.38 відповідно.
Що ж завадило показати результат, розповів Іван Лосєв:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Розкажи, як склалася гонка і що пішло не так?

Було спекотно і висока вологість, я зробив коригування на погоду, почав м’якше ніж планував, плюс обливався холодною водою і лід, але мій організм відмовлявся працювати, я нічого не міг з цим зробити! Словами складно передати свої відчуття, я просто повинен був закінчити дистанцію!

Поки що виступ не склався для більшості наших скороходів. У чому може бути причина?

За всіх скороходів говорити не можу, але за себе провівши аналіз скажу, що  можливо декілька причин: 1) не “потрапили в день”, з акліматизацією не склалалося, мій організм взагалі не працював; 2) морально багато енергії забрала ситуація з моїм однокомандником Назаром Коваленком; 3) що не було особистого тренера на старті, пункті харчування. Дуже прикро і шкода що не вийшло реалізувати свої можливості на 100%, хоч місце і далеке, але я повністю віддав всі сили.

Твої враження від цих ОІ? 

У нас старт в місті Саппоро, тут у нас не Олімпійське селище, а просто готель звідки ми нікуди не можемо вийти окрім як на розминочне коло і змагання, плюс ми навіть не можемо підтримати наших скороходів і марафонців. Всі ці заходи безпеки зроблені щоб ми не контактували з місцевими жителями. 

Але в той же час дуже круто жити і зіштовхуватися в готелі з кращими скороходами і марафонцами світу, енергетику не передати.

Переможці та результат першої трійки виявилися для тебе очікуваними чи ні?

Приємно здивував італієць, який блискуче виграв перше місце у представників Японії, у них вдома! Час через погодні умови не високий, але в кінці вони йшли дуже швидко, останні 2-км в районі 7.30, дуже швидко.

Як можеш підсумувати свій виступ?

Результат поганий, але я зробив все що міг, вивернувся на виворіт! Але це спорт! Хочу подякувати сім’ю, друзів, близьких за підтримку! Рухаємося далі!