Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

 

Один з наймолодших, але одночасно найбільш швидкозростаючих – саме так можна охарактеризувати Chameleon Clubспортивний клуб нового формату в Харкові. Лише за перший рік роботи клуб збільшився до  майже 250 членів, які займаються у 4-х ключових напрямках: біг, плавання, велосипед та триатлон.

Жорстка Атлетика вирішила розібратись, в чому полягає новий формат та у чому криється секрет успіху даного Клубу, і як цей секрет гуртує людей навколо ідеї витривалості.

Витоки

В травні 2020 року група з чинних різнопрофільних тренерів та менеджерів прийняли рішення заснувати та просувати в Харкові новий клуб для тренувань бігом, плаванням, велосипедом та триатлоном, який би відповідав вже новим, високим вимогам ринку тренувальних послуг.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Хамелеон – це саме спортивний клуб, мета якого привнести в заняття спортом дуже важливу цінність, а саме сервіс для клієнта. 

“Переконаний, що тренеру дуже складно вибудувати всі процеси в клубі, взагалі тренер має контактувати з клієнтом лише на тренуваннях і лише в цілях тренувального процесу, всі інші ж питання організаційного плану мають закривати менеджери. Лише в такому випадку можна досягти високого рівня сервісу”, – резюмує співзасновник та CEO Клубу Дмитро Гармаш.

Основою для Клубу стало вже існуюче ком’юніті любителів спорту з активною життєвою позицією. Саме стосунки всередині колективу, та бажання зробити тренувальний процес зручним та доступним і вилилися в успішний бізнес-проєкт, клієнтами якого стали вже близько 250 спортсменів-аматорів.

“Хотів би відмітити, що ми є максимально прозорими та сплачуємо всі податки. Всі наші грошові відносини проходять по бухгалтерії, ми маємо всі необхідні договори з усіма тренерами. Такий рудимент як “скинути гроші на карту за тренування” неможливий, це наша принципова позиція”, – заявляє Дмитро Гармаш, чим лише підкреслює успішність бізнес-моделі Клубу.

Клубний виїзд на старт

Варто також зазначити, що однією з базових переваг Клубу є його робота за правилами IT компанії (що є не дивним, адже один з співзасновників є Антон Резніков, засновник динамічно зростаючої IT-компанії), про що навіть вийшов оглядовий матеріал на сайті української IT спільноти dou.ua. Вся проєктна робота побудована в Trello, всі завдання оцифровуються, а за допомогою інформаційних дашбордів менеджмент прослідковує стан ключових показників ефективності.

Тренувальний процес

В Хамелеоні чітко вибудувана вертикальна система тренерської роботи на чолі з головний тренером та співзасновником Клубу Сергієм Невзоровим. Сергій є один з небагатьох в Україні сертифікованих тренерів по підготовці Ironman, та задає основний напрям тренувального процесу в Клубі. Фактично існує два варіанти підготовки: клубний та індивідуальний.

“Я відповідальний в цілому за всі питання з побудови планів підготовки в Клубі та безпосередньо опікуюсь індивідуальними планами для триатлону. Будь-хто з Клубу має можливість відвідувати всі Клубні тренування, просто у випадку з індивідуальним планом людина виконуватиме свої власні завдання, але під наглядом досвідченого тренера”, – проливає світло на організацію тренувань Сергій.

Тренувальні програми та планування навантаження здійснюється за допомогою застосунків TrainingPeaks та Today’s Plan, що робить можливим чітку комунікацію між головним тренером та тренерами по видам. Саме задля систематизації та контролю за змінами в підготовці і потрібне IT-рішення.

“Прості на перший погляд питання, такі як циклічність навантаження та розвантаження, будь-які проміжні старти та зміни в календарі – все має бути відображено в тренувальному плані, тому я маю постійну комунікацію з тренерами по видам щодо кожного нашого підопічного спортсмена. Наприклад, з’явився старт по велосипеду, отже по плаванню навантаження зменшили і навпаки”, – пояснює Сергій.

Бігове тренування в парку

Плани в Клубі складаються на щотижневій основі, що дозволяє швидко реагувати на будь-які об’єктивні чи суб’єктивні чинники. Базисом підготовки є три тижневі мікроцикли, де два тижні є завантаженням, і відповідно один – розвантаження. 

Про тонкощі тренувального процесу розповів тренер Клубу Андрій Олійник, – “Ми фокусуємось на базових функціональних показниках, відслідковуємо пульсові зони, працюємо з графіками навантажень, які доступні в таких інструментах як  TrainingPeaks, Garmin Connect, Strava. Навантажити людину, дати не підйомне тренування – дуже просто, а от зробити тренувальний процес правильним, щоб спортсмен мав баланс навантаження і відновлення – це і є нашою роботою, яка призводить до результату”.

Школа Тренерів. В чому ноу-хау?

Зрозуміло, що у швидкозростаючій організації може статись проблема дефіциту кадрів, і Спортивний Клуб Хамелеон не став винятком. 

Дмитро Гармаш акцентує на даній проблематиці: “Разом зі зростанням Клубу та збільшенням попиту на корпоративні тренування з’явилась і потреба в додаткових тренерах, а в Харкові їх не так і багато”

Саме тому з’явився амбітний, як по міркам українського ринку, проєкт школи тренерів. Це буде онлайн платформа, на якій бажаючі зможуть зареєструватись і проходити навчання за методикою тренерів Сергія Невзорова, Володимира Фредюка, Андрія Олійника та Миколи Ніколенка. Керівництво Клубу переконане, що саме системність в тренувальному процесі і визначає ту додаткову цінність, яку отримує людина тренуючись в організації.

Тренування в басейні

Наразі, зусилля Клубу направлені на формування бази знань, методичних матеріалів та чітких вимог до майбутніх тренерів, що дозволить втримати високий рівень роботи з клієнтами при зростанні Клубу.

Позаспортивне життя

Проактивна позиція людей в спортивному клубі Хамелеон як результат виливається в широке поза спортивне життя. Однією з ключових активностей в житті Клубу є загальні збори на яких піднімаються питання підготовки та здоров’я. Постійно проводяться зустрічі з запрошеними спікерами, лікарями, на яких люди отримують вичерпні відповіді на всі питання.

“Регулярно організовуємо сніданки, збираємо питання, та у форматі семінару тренери або запрошені лектори готують відповіді та розкривають тему. Люди спілкуються між собою, отримують цінну інформацію. Це те що треба!”, – коментує співзасновник Клубу Вадим Коваленко.

Клуб активно гуртується і навколо спільного дозвілля, а саме свят, зустрічей та виїзних стартів. Тут якраз в пригоді стають організаційні та менторські якості Вадима Коваленка, який і опікується формуванням клубного духу поза тренувальним процесом. І результати тут як то кажуть “на обличчя”, практично всі члени Клубу характеризуючи своє ком’юніті стверджують, що це як велика спортивна сім’я, яка постійно стимулює до саморозвитку, і не лише в спортивному сенсі. 

Роман, один з одноклубників, наступними словами описав цінність Клубу: 

“Ми команда, яка підтримує один одного. Ми щодня працюємо над собою. У “Хамелеоні” прекрасна атмосфера та чудові люди, з якими ми йдемо спільним шляхом. Це стимулює до постійного розвитку та навчання один у одного!”

Всю додаткову інформацію, та контакти шукайте на офіційному сайті Спортивного Клубу Хамелеон