додому Новини

Андрій Проценко: планував стати чемпіоном України

Другий день ЧУ, а це значить, що сьогодні відбувся фінал дисципліни зі стрибків у висоту.

Давайте зазирнемо до чоловічого заліку, адже Богдан Бондаренко після тривалої відсутності у зв’язку з травмою повернувся змагатися до сектору, чим змусив попереживати своїх конкурентів. І перший старт з 2019 року закінчився для нього досить непоганим результатом 2.20 м та 4-м місцем.

А переможцем став Андрій Проценко, якому для чемпіонства вистачило 2.26 м, далі, за спробами розділили друге та третє місце між собою Яковенко Дмитро  та Дорощук Олег  показавши результат 2.23 м.

Ну і традиційно, кілька слів від переможця:

Як змагання? Чи вдалося втілити те, що планувалося?

– Ну насправді я планував стати чемпіоном України. Так і вийшло. Норматив на Олімпійські Ігри у мене вже є, тож я не прагнув на цьому старті показати саме такий результат, простт боровся за перше місце. Плюс змагання ще є, а основний старт – це Олімпійські ігри.

Так, а які плани далі?

Далі у мене ще два старти: 6 та 9 липня – це в Угорщині старт і Діамантова Ліга в Монако. А далі вже підготовка до Олімпійських Ігор, акліматизація і все інше.

Чи змінилося щось в секторі з поверненням Богдана Бондаренка? Можливо конкуренція чи якесь напруження?

Я не знав чого очікувати від Богдана. Я думаю він їхав сюди за нормативом. Так, не склалося, але це перший старт для нього. Я вже розстрибаний, змагання були. Думаю і сподіваюся, що далі у нього будуть ще старти і він піднатисне і складе компанію на Олімпійських Іграх.

Як плануєте підготовку після двох стартів, що лишилися?

Зараз я їду на збори в Хмельницький, стартую на змаганнях і повертаюсь до Хмельницького. І вже  до вильоту на Ігри буду там. Додому не повертаюсь, втік з дому 😉