Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

В Одесі 13 червня відбувся 6-й ТАВРИЯ В ОДЕСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021, на старти якого вийшли 2 800 бігунів з України та з-за кордону. Переможцями на основній дистанції стали Вадим Рогозовський та Валентина Верецька (Кілярська). Валентина ще й встановила рекорд траси серед жінок.

Боротьба серед чоловіків була досить напруженою, переможець визначився на останніх метрах дистанції. До п’ятнадцятого кілометра лідери йшли щільною групою, але на початку Траси Здоров’я Вадим Рогозовський та Роман Стоянов пішли у відрив. Боротьба між двома представниками Київської області точилась до останнього кілометра, але фінішний спрут краще вдався саме Вадиму, який фінішував з часом: 1:07:55. Стоянов, з відривом у 2 секунди, фінішував другим, третій – Сергій Рибак, його результат – 1:09:23. 

“Це мій перший старт цього року, і я дуже радий, що вдалося перемогти. Як завжди, на стартах Run Ukraine все на високому рівні, я вдячний, що мене запросили”, – прокоментував свою перемогу Вадим. 

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Серед жінок Валентина Верецька (Кілярська) захопила лідерство зі старту і вже на 5-му кілометрі випереджала найближчу суперницю на дві хвилини. Впродовж дистанції цей відрив лише збільшувався, тож на трасі Валентина змагалась з одеськими гірками та самою собою. З рештою, спортсменка з Полтави здобула перемогу з фінішним часом 1:18:20, встановивши новий рекорд траси 6-й ТАВРИЯ В ОДЕСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021 серед жінок. Саме Верецька виграла Одеський півмарафон у 2019-му році. Другою фінішувала одеситка Валентина Полтавська – 1:22:46, третьою – Юлія Тарасова – 1:23:55.

“Сьогоднішня подія знакова для Одеси  це найбільший півмарафон для міста, і для нас дуже важливо зберегти історію цього заходу, це місце люблять бігуни з різних країн світу. Сьогодні наші учасники біжать на різних дистанціях, серед них професійні атлети, любителі, ветерани та люди з інвалідністю. На наших заходах ми доводимо,що може кожен. На наших медалях цього року зображена мальовнича Одеса, ми намагалися знайти те, що відгукнеться у серці кожного українця”, –  розповів Дмитро Черніцький, генеральний менеджер Run Ukraine.

Окрім основної дистанції – 21.0975 км, також були проведені змагання з бігу на інші дистанції: Sportbank Забіг 10 км та 4,2 км, Ветеранська десятка, естафета, командні, дитячі старти та сімейний забіг.

“Сьогодні в Одесі вшосте проходить ТАВРИЯ В ОДЕСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021. Компанія Таврия В підтримує сучасні тенденції та намагається слідкувати за трендами. Ми бачимо своєю місією підтримку здорового способу життя серед молоді та співробітників компанії Таврия В, і саме тому третій рік поспіль ми є титульними спонсором півмарафону. Для нас це дуже важлива і знакова подія, оскільки ми, найперше, розвиваємо спортивну одеську традицію. Хочу подякувати команді організаторів та спонсорів за високий професіоналізм та рівень,  на якому проводиться даний захід”,  — прокоментував В’ячеслав Письменюк, виконавчий директор компанії “Таврия В”.

Рекорд України на дистанції 4.2 км встановив Лев Прищепа. Він став наймолодшим учасником, який здолав цю дистанцію на біговелі. Леву всього чотири роки, тож його результат внесено до Реєстру Рекордів України.  

Серед відомих особистостей, які взяли участь у 6-й ТАВРИЯ В ОДЕСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021, були: телеведучі Марічка Падалко та Слава Варда, співачка Світлана Сафронова, письменниця та тренерка Марі Голота, радіоведучий Павло Козлов.
Найстаршим учасником заходу став 75-річний Сергій Парашин — він пробіг 10 км за 1:07:25.  

“Траса була максимально комфортною для того, щоб мінімізувати незручності для громадян. Щоб якомога раніше запустити міський транспорт, за місяць до заходу організатори та ми почали інформаційну кампанію. Про важливість цієї події можна навіть не згадувати, емоції зашкалюють, всі задоволені та щасливі. Це чудовий захід для популяризації здорового способу життя”, —  поділився враженнями Руслан Пуздрач, начальник Управління з фізичної культури та спорту Одеської міської ради.

Загальний призовий фонд змагань цього року склав 70 тисяч гривень. Серед бігунів, які пробігли півмарафон, було визначено по 5 призерів в абсолюті серед жінок та чоловіків. Вони отримали винагороду від 1000 до 5000 гривень. Також були нагороджені призери у вікових категоріях.

Всі учасники заходу, які подолали свою дистанцію, отримали пам’ятну медаль фінішера.

Переможці дистанції 21.0975 км в абсолюті: 

Чоловіки:

  1. РОГОЗОВСЬКИЙ Вадим — 1:07:55
  2. СТОЯНОВ Роман — 1:07:59
  3. РИБАК Сергій — 1:09:23
  4. ПІДДУБНИЙ Артем — 1:11:05
  5. БАБАРИКА Олександр — 1:11:27

Жінки: 

  1. ВЕРЕЦЬКА Валентина — 1:18:20
  2. ПОЛТАВСЬКА Валентина — 1:22:46
  3. ТАРАСОВА Юлія — 1:23:55
  4. СИМОНОК Олена — 1:27:35
  5. ОКСЕНЮК Оксана — 1:28:54

Переможців на інших дистанціях та загальні результати можете переглянути тут.

Нагадаємо, у 2021 році 6-й ТАВРИЯ В ОДЕСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021 відкрив Бігову Лігу Українських Мейджорів від Run Ukraine.

Цього року Бігова Ліга Українських Мейджорів включає п’ять заходів: