Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Фінальні змагання літньої Універсіади України проходять 29-30 травня у Івано-Франківську.

Їхньою метою є розвиток легкої атлетики у закладах вищої освіти, тому спортивний комплекс ім. А.П. Гемби у Франківську зібрав у собі найсильніші спортивні команди здобувачів вищої освіти (або випускники 2020 та 2021 років).

Отже, давайте поговоримо про дистанцію 10 000 м, яка задала “темп” усьому змагальному дню.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Антон Комаровський (@anton_komarovskyi)

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Першим на цій дистанції фінішував Сосницький Ілля31:06.54 хв:

«Навіть не знаю, що можна сказати з приводу забігу. В плані організації, умов і т.п. – все було чудово. Також була прекрасна погода для 10-ки. Тобто, можна спокійно ставати і бігти.
Єдиним мінусом було те, що небагато учасників, так би мовити, не було “компанії” для того, щоб тягнути дану дистанцію. Іншими словами, невеличка проблема полягала в тому, що по дистанції я біг сам. І це стосувалось кожного учасника. Загалом бігло 7 атлетів і кожен зі своїм рівнем. В результаті, для хлопців не було тієї самої “компанії”, але таке буває. І, взагалі, можна будь-яку дистанцію бігти самому і на результат, головне – бути у формі.
Як на мене, то біглось не занадто легко, можливо, це від того, що я недавно стартував, можливо вплинув ще якийсь фактор. Задачею стояло пробігти по особистому, я її не виконав. Але змаганнями задоволений.»

Слідом за ним дебютував з особистим рекрдом Солтан Андрій31:46.01 хв:

«Оскільки це був мій дебют і досвіду в бігу на 10 000 метрів в мене немає, то перших 5 км вийшли на секунд 20 швидшими, а другі 5 км на порядок важчими. Взагалі, ноги були хороші, але функціонально просів після 6-го кілометра, потім вже старався максимально швидко і рівно закінчити дистанцію. Враження від забігу двоякі, ніби зайняв друге місце, що є дуже добре, а результат хотілось би кращий показати, але, як то кажуть, «Маємо, що маємо». Завжди хочеться кращого, а для цього потрібно проробити хорошу роботу.»

Трійку лідерів закрив Комаровський Антон34:55.90 хв:

«Якщо вже говорити про легку атлетику – то це мій улюблений вид спорту. Я, взагалі, спеціалізуюсь на середніх дистанціях.
Коли готувався до ЧУ на 10 000 м у Черкасах, то робив довгі відрізки на бігових роботах, кроси, все як треба. Загалом, по плану пройшла підготовка.
Отже, я вирішив стартувати і тут. На жаль, учасників було мало, це мінус. З середини дистанції вже стало трошки важче (трохи почав давати знати про себе живіт), тому терпів до останнього, зійти – це не про мене. Сьогодні планував бігти на РВ, але не склалось… Так буває, це спорт. Попри все, результатом задоволений.
Крім того, я змагаюсь серед спортсменів параолімпійців, маю інвалідність, але це не заважає боротися на рівні з іншими алтетами.»

Всі результати першого змагального дня тут.