Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Останні новини в українській легкоатлетичній спільноті не дуже райдужні. Карантин дається взнаки…

То ізоляція чортирьох атлеток на карантині у Польщі після зимового ЧЄ, то відстороення усіх атлетів на Кубку Європи з легкоатлетичних метань. Ну і трохи сумно, що і Гейтсхеді ми не побачили боротьбу у серкторі стрибків у довжину та першого виступу Саладухи з 2019 року.

Тепер на Командний ЧЄ у Сілезії українська збірна теж не потрапить. Причина: у двох атлетів виявили захворювання на ковід. Так чи інакше спортсмени зі збірною контактували між собою і тому ризики є.

Як повідомляє ФЛАУ: “Після консиліуму лікарі збірної, враховуючи вимоги медичного протоколу ЕА, виступили зі зверненням до головної тренерської ради щодо скасування поїздки на командний чемпіонат Європи та дострокового припинення НТЗ. Виконком ФЛАУ підтримав це нелегке рішення, тож українці в Польщі не виступлять.”

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Гарна новина: ФЛАУ звернулася до ЕА з проханням, з огляду на ситуацію, зберегти за Україною прописку в Суперлізі на наступний командний чемпіонат Європи. І тому всі чекаємо на рішення*.

Отже, ось і рішення: Європейська легка атлетика з розумінням віднеслась до цієї ситуації і повідомляє, що українська збірна автоматично потрапить у Першу лігу у 2023 році.

Ми поспілкувались з кількома атлетами і ось, що вони думають з цього приводу:

Тетяна Петлюк, 800 м:

“Все, що не робиться – робиться на краще! Тільки з таким настроєм треба бути. Ми живемо у такий час, що треба бути морально готовим до всього. Попереду ЧУ, тож всі сили тепер буду направляти туди”.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Tetiana Petlyuk-Diachok (@petlyuk_tetyana)

Віктор Солянов, 100 м з/б:

“Ну, безперечно, новина про відміну поїздки була досить неприємною, оскільки велика кількість спортсменів, які не цілеспрямовано готуються до ОІ дуже розраховували на цей старт. Дуже хотілось виступити на офіційних змаганнях за збірну в цьому сезоні і мати шанс пробігти з топовими атлетами Європи, що було би чудовою можливістю для того, щоб відчути швидкий біг та конкуренцію високого рівня. Рішення досить складне, але думаю наше керівництво повністю оцінило всі ризики. Скоріш за все, такий розвиток буде найбільш безпечним для всієї команди.

Настрій, не дивлячись на це – бойовий. Зараз тільки починаю набирати гарну форму, так як в квітні місяці було дуже холодно і не мав змоги повноцінно готуватися. Тренувальні об’єми заходять дуже добре, тому хочеться розраховувати на швидкі секунди. Наразі з тренером працюємо над стартовим розбігом, який на даний момент, ще далеко не такий швидкий, як взимку. Хочеться побажати всім скорішого завершення пандемії і повернення до нормального життя”.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Viktor Solyanov (@so1yanov)

Ірина Климець, метання молота:

“Тут дві сторони: з однієї – я розумію, що це такий пандемічний час, а з іншої сторони після командного ЧЄ зі спортивної ходьби, федерація могла б передбачити, що таке могло статися. Можна було б розділити тренувальний збір, і не збирати усіх у таку велику групу. 

Звісно, було б добре, якби команда формувалась хоча б з тих, хто пройшов перший етап вакцинації, і створити якийсь “резерв” із атлетів, які могли б замінити, якщо що.

До цього старту я дуже готувалась, він був дуже бажаним для мене. Заради нього, я була змушена щось перенести, щось відмінити, адже я вже двічі брала участь на змаганнях, які проводились на цьому стадіоні, він класний, там і атмосфера чудова, загалом – мій улюблений.

Вчора, коли я дізналась про це, м’яко кажучи – засмутилась. Наступний мій старт відбудеться тепер на 3 етапі кубку з метань на Всеукраїнських змаганнях Крикуна. 7-8 червня ще буде старт у Фінляндії, де теж візьму участь, хочу показати нормальний результат, адже рік олімпійський, а 71 метр – це взагалі мене не влаштовує”.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Iryna Klymets🇺🇦 (@iraklymets)

Євген Гуцол, 800 м:

“Щодо мене – все добре. Настрій бойовий. Підготовка триває, є три старти, де я буду боротися до останнього за потрапляння на Ігри…”

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Yevhen Hutsol (@yevhen_hutsol)